Formula 1 İspanya’daki evini Madrid’e taşıyor

Formula 1 Dünya Şampiyonası takviminde Barcelona şehriyle yer alan İspanya'nın 2026 yılından itibaren Madrid GP'si ile organizasyona ev sahipliği yapacağı açıklandı.

Spor 6 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Formula 1 Madrid'e gidiyor.

Formula 1 son dönemde hem organizasyonel hem de teknik anlamda birçok değişikliğe gitti. Araçların yeni kurallarla beraber teknik açıdan değişime uğradığı F1’de takvim fazlasıyla genişledi, yeni ülkeler ve yeni pistler pilotlara ve takımlara ev sahipliği yapmaya başladı.

İspanya yıllardır şampiyonayı Barcelona’da ağırlıyor. Ancak uzun süren pazarlıkların ardından bu adres değişiyor. Son olarak 1981’de bir yarışa ev sahipliği yapan ülkenin başkenti Madrid, 2026’dan itibaren yarışların düzenleneceği şehir olacak. Barcelona-Katalonya pisti 1991’den beri misafirlerini ağırlıyor. Ayrıca 2012’ye kadar Valencia Avrupa GP’sine ev sahipliği yaptı. Yeni anlaşmaya göre Madrid 10 sene boyunca yarışlara ev sahipliği yapacak. Organizasyona planlanana göre yılda 500 milyon euro kazandıracak. Yarışın adı şehrin ismini taşıyacak ve Madrid GP olacak. Pistin bir şehir pisti olması bekleniyor ki son yıllarda F1’de en fazla artış gösteren şeyin şehir pistlerinin sayısı olduğunu unutmamak lazım. İspanya’nın başkenti de sürdürülebilir pist kavramının yeni halkasına yaklaşık 5 kilometrelik yeni bir yapıyla ev sahipliği yapacak.

Formula 1'in en masraflısı Logan SargeantFormula 1’in en masraflısı Logan Sargeant

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.