Formula 1 İngiltere’deki evini 10 yıl daha bırakmıyor

Formula 1'den yapılan açıklamaya göre Silverstone pisti 2034 yılına kadar Britanya GP'ye ev sahipliği yapmaya devam edecek.

Spor 9 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Silverstone 10 sene daha İngiltere GP'ye ev sahipliği yapacak.

Silverstone Formula 1’in 75 senelik macerasının başladığı yer. Tarihi pist Britanya GP’sine 10 sene daha ev sahipliği yapacak. 1950’de Guiseppe Farina’nın 2023’te Max Verstappen’in damalı bayrağı ilk sırada gördüğü bu tarihi pistte en fazla kazanan isim Lewis Hamilton: Sekiz kez.

2024’te gridde olacak diğer iki isim Fernando Alonso ve Carlos Sainz da daha önce Britanya’da zafer kazanan isimler. Silverstone geçen sene hafta sonu boyunca 480 binden fazla F1 hayranına ev sahipliği yaptı.

F1 patronu Stefano Domenicali bu kararla ilgili “Bu anlaşma ile Britanya Grand Prix’sinin 10 yıl daha takvimde kalacağını duyurmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Silverstone, F1 tarihinin kalbinde yer alan ikonik bir mekan ve Grands Prix’lere ev sahipliği yaptığı dokuzuncu on yılına yaklaşırken, etkinlik pistteki muhteşem yarış ve pist dışındaki muhteşem taraftar deneyimi için dünyanın dört bir yanından hayranları çekmeye devam ediyor. BRDC’den Peter Digby, Stuart Pringle ve tüm Silverstone ekibine Britanya Grand Prix’sini yeni zirvelere taşımak için gösterdikleri sıkı çalışma ve özveri için teşekkür ediyorum ve önümüzdeki 10 yıl boyunca tesisleri ve taraftar deneyimini daha da geliştirmeye çalışırken onlarla yakın çalışmayı dört gözle bekliyorum” açıklamasını yaptı.

Lewis Hamilton futbolcu gibi: Çocukluk hayalim Ferrari kırmızısıLewis Hamilton futbolcu gibi: Çocukluk hayalim Ferrari kırmızısı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.