Lewis Hamilton futbolcu gibi: Çocukluk hayalim Ferrari kırmızısı

Kısa süre önce Ferrari'nin transferini açıklayıp tüm dünyayı şoka uğrattığı Lewis Hamilton Mercedes'e veda mesajı yayınladı. Sosyal medya hesabı üzerinden yazılı bir metin paylaşan Hamilton, Ferrari'de yarışmanın çocukluk hayali olduğunu söyledi.

Spor 4 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Özellikle futbolda transfer yapanlar imza töreninde şu cümleyi kurar: Küçüklüğümde bu kulübün renklerine gönül verdim. Bunun bir benzeri Formula 1’de yaşandı. Bir dönem şampiyonluğa ambargo koyan Lewis Hamilton son yılların en büyük transferini yaparak Ferreri’ye geçti.  Gelecek sezondan itibaren kırmızı tulumla yarışacağını söyleyen Lewis Hamilton “Son birkaç gün çılgınca geçti ve her türlü duyguyu yaşadım. Ama artık hepinizin bildiği üzere Mercedes’te geçirdiğim inanılmaz 11 yılın ardından hayatımda yeni bir dönem başlıyor. 2025’te Scuderia Ferrari’ye katılacağım” dedi.

Çocukluk hayaline kavuşmanın heyecanını vurgulayan Hamilton şöyle konuştu: “Mercedes ile çocukken hayal bile edemeyeceğim şeyleri başardıktan sonra, şimdi bir çocukluk hayalimi daha gerçekleştirme şansına sahip olduğum için kendimi inanılmaz şanslı hissediyorum. Ferrari kırmızısında yarışmak.”

‘Hayatımın en zor kararı’ dedi, Niki Lauda’yı andı

Yedi  kez dünya şampiyonu pilot uzun yıllardır birlikte olduğu Mercedes’ten ayrılma kararının zorluğuna değindi: “Mercedes 13 yaşımdan beri hayatımın büyük bir parçası oldu, bu yüzden bu kararı almak hayatımda aldığım en zor karar oldu. Birlikte başardığımız her şey için çok gururluyum ve yıllar boyunca birlikte çalıştığım herkesin sıkı çalışması ve adanmışlığına ve elbette Toto’ya, dostluğu, rehberliği ve liderliği için çok minnettarım. Birlikte unvanlar kazandık, rekorlar kırdık ve F1 tarihindeki en başarılı sürücü-takım ortaklığı olduk. Ve elbette, her zaman destekçim olan ve her gün özlediğim Niki’yi unutmam mümkün değil. Ayrıca bu 26 yıl boyunca bana destek olan Mercedes-Benz yönetim kurulu ve Almanya’daki ve dünyanın dört bir yanındaki şirketteki herkese büyük takdirimi paylaşmalıyım.”

Formula 1'de yılın haberi: Lewis Hamilton 2025'te Ferrari'deFormula 1’de yılın haberi: Lewis Hamilton 2025’te Ferrari’de

2013’teki gibi yeni bir meydan okuma

2013’te Mclaren’dan Mercedes’e geçiş sürecine atıfta bulunan İngiliz pilot Ferrari’ye transferini de o zamanki kararına benzetti. Hamilton açıklamasına şöyle devam etti: “Ancak yeni bir meydan okumayı kabul etmek ve bir değişiklik yapmak için doğru zaman. Mercedes’e ilk katıldığımda bilinmezliğe atılan bir adımının hissini hala hatırlıyorum. Bazı insanlar o zaman anlamamıştı ama o hamleyi yapmakta haklıydım ve şimdi yine aynı hissiyatı yaşıyorum. Bu yeni fırsatla neler yapabileceğimizi görmek için heyecanlıyım.”

Bu yıl için hala iddialı

2024 sezonunda gümüş oklarla son kez yarışacak olan Hamilton takımına iyi veda etmek istediğini söyledi: “Ancak, şu anda 2025’i düşünmüyorum. Odak noktam, yaklaşan sezon ve Mercedes ile tekrar pistlere dönmek. Daha önce hiç olmadığım kadar motiveyim, daha fit ve daha konsantreyim. Mercedes’in bir kez daha kazanmasına yardımcı olmak istiyorum. Yapmam gereken işe yüzde 100 bağlıyım ve ortaklığımızı zirvede bitirmek için kararlıyım. Bu yolculukta benimle olan herkese teşekkür ederim, hayallerimin peşinden koşarken beni hep yükselttiniz ve umarım sizleri gururlandırmaya devam edebilirim. Her zaman olduğu gibi, sevgimi ve pozitif enerjimi gönderiyorum.”

Sir Lewis Hamilton 2025 yılında Ferrari için yarışacak. 2026’da gelecek yeni regülasyonlarla şahlanan atın daha rekabetçi olmasını uman Hamilton sekizinci şampiyonluğunu kırmızı arabada kazanıp İtalyan takımının efsanesi Michael Schumacher’i geride bırakmaya çalışacak.

Ali Koç: Haziran ayında Fenerbahçe'nin yeni bir başkanı olacakAli Koç: Haziran ayında Fenerbahçe’nin yeni bir başkanı olacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.