Max Verstappen evinde rekora sürdü

Formula 1’de Dünya Şampiyonası 14. ayağı Hollanda Grand Prix’sini Red Bull pilotu Max Verstappen kazandı. Verstappen üst üste 9. yarış zaferini yaşadı ve Sebastian Vettel’in rekorunu egale etti.

Spor 28 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Max Verstappen'in rekoru ve Red Bull'un zafer günü.

Formula 1’de sezonun 14. mücadelesi Hollanda’daki Zandvoort kasabasındaki aynı isimli 4.2 kilometrelik pistte, 72 tur üzerinden koşuldu. Yarışa pole pozisyonunda başlayan Verstappen, lider giderken 65. turda yağış nedeniyle mücadele durdu. 45 dakikalık aranın ardından güvenlik aracı eşliğinde devam eden yarışı Hollandalı, Fernando Alonso’nun 3.7 saniye önünde kazandı. Bu sezon 11. zaferine ulaşan Max, kariyerinde toplam 46. kez kazandı. Bir başka Red Bull pilotu Sergio Perez 3. oldu. Perez daha sonra pit yolunda hız limitini aştığı için 5 saniye ceza aldı ve podyum Pierre Gasly’ye geçti.

Verstappen bu zaferle beraber üst üste 9. yarışını kazanarak Sebastian Vettel’in 2013’te kırdığı rekoru yakaladı. Hollandalı sürücüler klasmanında puanını 339 yaptı. Perez 201 puana geldi. Alonso ise 168 puana yükseldi. Şampiyonanın 15. yarışı 3 Eylül tarihinde İtalya’da koşulacak.

MotoGP: Britanya'da zafer Aleix Espargaro'nunMotoGP: Britanya’da zafer Aleix Espargaro’nun

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.