Filenin Sultanları’nda yine hüsran! Bu kez İtalya

Antalya'da yapılan Milletler Ligi'de dünya birincisi Türkiye, Japonya'dan sonra İtalya'ya da kaybetti. Melissa Vargas dışında skorer çıkaramayan Filenin Sultanları sahadan 3-1 yenik ayrıldı.

Spor 18 Mayıs 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Melissa Vargas İtalya'ya karşı tek başına direnmeye çalıştı.

Milletler Ligi’nin ilk tur maçlarının bir bölümüne Antalya ev sahipliği yapıyor. İlk maçında Japonya’ya 3-2 yenilen Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımı, ikinci karşılaşmada Hollanda’yı 3-1 ile geçti. Filenin Sultanları’nın üçüncü rakibi ise İtalya’ydı. Antalya Spor Salonu’ndaki maç karşılıklı sayılarla başladı. İtalya’nın dört sayı farkla öne geçmesinde sonra salonu dolduran 11 bin taraftarın desteğiyle Melissa Vargas ve Ebrar Karakurt devreye girdi. Rakibini 24-24’te yakalayan Filenin Sultanları ilk seti 27-25 kazandı.

İkinci setten itibaren çok iyi servis atan İtalya oyunda üstünlüğü ele geçirdi. Antropova, Danesi, Degradi’nin etkili oyunuyla konuk takım seti 25-21 aldı ve setlerde durumu 1-1’e getirdi. Üçüncü sette İtalya A Milli Kadın Voleybol Takımı karşısında Türkiye, geriye düşmesine karşın Melissa Vargas’ın özellikle hücumdaki üstün performansıyla öne geçmeyi başardı. Toparlanan İtalya, hücumdaki verimliliğiyle seti 25-21 kazanarak öne geçti.

Dördüncü sette ise Türkiye oyundan düştü. Farkı giderek açan İtalya 20-12 ile sekiz sayılık farkı yakaladı. Konuk takım seti 25-19, maçı da 3-1 kazandı. Üçüncü maçında ikinci yenilgini alan Filenin Sultanları dördüncü maçını Fransa ile saat 20.00’de yapacak.İtalya ise maçlarını üç galibiyet, bir yenilgiyle tamamladı.

Filenin Sultanları galibiyet hesabını Hollanda'ya karşı açtıFilenin Sultanları galibiyet hesabını Hollanda’ya karşı açtı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.