Filenin Sultanları galibiyet hesabını Hollanda’ya karşı açtı

Milletler Ligi ikinci maçında Hollanda ile karşılaşan Filenin Sultanları rakibini 25-14, 23-25, 25-23 ve 25-18'lik setlerle 3-1 mağlup ederek ilk galibiyetini aldı.

Spor 16 Mayıs 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Filenin Sultanları ilk galibiyetini aldı.

ΡFilenin Sultanları, son şampiyon olarak başladığı 2024 Milletler Ligi macerasına istediği gibi giriş yapamadı. Milliler Japonya’ya 3-2 mağlup oldu. 2-0 geri düşen ekip her ne kadar geri dönse de beşinci sette rakibine üstünlük kuramadı.

Sultanlar Antalya’da oynanan ilk hafta maçlarının ikincisinde Hollanda ile karşı karşıya geldi. Bir gün önce alınan mağlubiyetin benzerini yaşamak istemeyen ay-yıldızlılar maça çok hızlı girdi. Ebrar Karakurt’un enerjisi, Zehra Güneş’in bloklarıyla güçlenen Sultanlar 25-14’le öne geçti. Buijs ile etkili olan Hollanda cephesi ikinci sette daha dirençliydi. Buna rağmen uzun rallilerde sayıları alan milliler set ortasından itibaren farkı açmaya başladı. Buna rağmen Hollanda bu kez sinmedi ve geri dönüş yapmayı başardı. İkinci set 25-23’le Hollanda’ya gitti.

Üçüncü sette de tıpkı bir önceki sete benzer bir durum yaşandı. Milliler her ne kadar 20-16 ile set sonuna önde gelse de Hollanda farkı bire kadar düşürdü. Bu kez rakibine yakalanmayan Sultanlar sonunu iyi getirdiği set sonucu 25-23’le 2-1 öne geçen taraf oldu. Son sete damgasını vuran isim Melissa Vargas oldu. Vargas tam 10 sayı ürettiği setin sonunda millileri galibiyete taşıdı. 25-18’lik son set skoruyla Filenin Sultanları 3-1’lik galibiyetle sahadan ayrıldı.

Melissa Vargas 27 sayıyla karşılaşmanın en skorer ismi olurken; Anne Buijs 15 sayı kaydetti. Ebrar Karakurt 20 sayı ve İlkin Aydın da 16 sayıyla galibiyette önemli rol oynadılar. Maçın kilit istatistiklerinden biri ay-yıldızlıların 15 blok yapmış olsaydı.

‘Formsuzluk normal’

Karşılaşmanın yıldız isimlerinden Zehra Güneş “Ara vermeye zamanımız olmuyordu uzun süredir. Kısa italya’da tedavi gördükten sonra çok iyi hissetmeye başladım. En son maçımı 1 ay önce oynadım, çok değişik bir gündü benim içim. Tekrardan bu blokları sizlere izletebildiğim ben de sahada acısız, ağrısız hissettiğim içni çok mutluyum. Umarım çok daha güzel, sakatlıksız, acısız, ağrısız güzel günler göreceğiz” dedi.

Ebrar Karakurt ise “Ben bizi destekledikleri için onlara çok minnetarım. Salonumuz her zaman full. Desteklerini her zaman hissediyoruz, sahadaki 7. adam gibiler. Hepsine tek tek teşekkür ediyorum. Bence biz Dünyanın en iyi seyircilerine sahibiz” dedi. Daniele Santarelli “Burada 14+4 oyuncum var. Her oyuncunun neler yapabileceğini görmem gerekiyor. Oyuncular form olarak harika değiller, böyle uzun bir kulüp sezonunda sonra bu durum normal. Eğer oyuncular formda olursa oyuncuları değiştirmeye devam etmek istiyorum” diye konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.