Vargas’a Romanya’dan eküri geliyor

Türkiye Voleybol Federasyonu başkanı Mehmet Akif Üstündağ, A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Uluslar Ligi şampiyonluğu üzerine Anadolu Ajansı'nın sorularını yanıtladı. Başkan, Türk vatandaşı olan VakıfBanklı Alexia Carutasu'nun da yakın zamanda ay-yıldızlı formaya kavuşacağını belirtti.

Spor 22 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Üstündağ Carutasu müjdesiyle beraber gelecek hedeflerinden bahsetti.

Üstündağ, yalnızca şampiyonluk değil dünya sıralamasında birinciliğe yükselme başarısını da gerçekleştirdiklerini vurguladı. Başkan, Santarelli’nin kulüp takımı Imoco ve geçen sene Sırbistan Milli Takımı’yla başardıklarını anlatarak, “Giovanni Guidetti ile yaşadığımız süreç hep mükemmel gitmedi ama ayrılırken de 10 eksiden artıları varsa biz o artıyı gördük. Kucakladık, bağrımıza bastık. Hala bu ülkeden ekmek yiyor. Yöneticiliğin zorluğu karar vermelisin. Çok isim söylendi yerli, yabancı. En az gündeme gelen Santarelli’ydi. Sırbistan ile dünya şampiyonluğu yaşamış ve 1 yıl daha kontratı var. Koçu ikna ediyorsun önüne proje koyuyorsun ve proje istiyorsun. Sunduğu, hedeflediği projeler bizimkilerle aynı noktadaydı. O zaman dedik ki biz bu yolu yürürüz.” dedi.

Üstündağ, Melissa Vargas ve Vargas’a pasörlük yapan Cansu Özbay ve Elif Şahin gibi oyuncuların performansından övgülerle bahsetti. Başkan, ülkenin voleybola ve milli takıma olan ilgisini “Saat farkından dolayı maçlarımız çok geçti ama reytinglere bakıyorsun reytingler daha fazla. Gecenin üç buçuğunda oynanan maç daha fazla reyting alıyor. Bir bina görüyorsun gece ışığı yanmayan daire yok. Çünkü maç var. Torino’da kulüplerimizin oynadığı final maçına bilet bulamıyorsun. Amerika’da biletler kara borsada, 1000 dolara bilet yok. Voleybolun geldiği noktaya bak.” diyerek anlattı.

Avrupa İşitme Engelliler Voleybol Şampiyonası’nda çifte zafer çifte finalAvrupa İşitme Engelliler Voleybol Şampiyonası’nda çifte zafer çifte final

Başkandan Carutasu müjdesi

Üstündağ, Tokyo Olimpiyatları’nda çeyrek finalde elenilmesinin strateji hatasından kaynakladndığını düşündüğünü belirtirken bu durumun kendisini çok üzdüğünü söyledi. Başkan milli takımın daha da büyüyeceğini belirterek “Vargas için iletişim, samimiyet ve dürüst olmak önemliydi. Vargas, ‘Malatyalıyım, başkan nereliyse ben oralıyım’ diyor. Türk voleybolunun bu noktaya gelmesi bu süreci götüren kişiler, federasyon, benim değil bizim davranışımız, ilkeli oluşumuz bizi bu noktaya getirdi. Vargas, ‘ben bu ülkeyi seviyorum, ekmek yiyorum, para kazanıyorum, itibar kazanıyorum, taraftar beni seviyor, milli takımda oynayanların çoğu arkadaşım, mutluluğu burada görüyorum, burada mutlu olmaya devam etmek istiyorum’ dedi. Biz de süreci tamamlamak kaldı. Alexia Ioana Caruțasu ile de ilgileniyoruz. Süreyi doldurmasını bekliyoruz. Eylülden sonra bu yöntem artık kullanılmayacak. Belli bir süre geçtikten sonra Vargas ile birlikte oynayabilecek. FIVB ile görüşmeler yaptım. Sporcularım nasıl sahada savaşıyorsa ülkem için canımı veririm.” dedi.

3H vurgusu

Mehmet Akif Üstündağ, milli takımlarda hem erkekler hem kadınlardaki antrenör değişikliği sırasında yaşanan diyalogları “Ben ve ekibimin bir hedefi, hayali var ve bunu tabii ki kazanmak için de bir heyecanımız var. Sizde de bu heyecan var mı diye sorduğumda her iki koç da ‘bizde daha büyük heyecan var, hayaller var ve hedef var’ dedi.” diye anlatarak hayal, hedef, heyecan üçlüsüne dikkat çekti. Gönüllerin takımı olmaktan yorulduklarını belirten Üstündağ, birlik, beraberlik ve ekip olgusuyla başarıya ulaştıklarını vurguladı.

Cumhuriyetin 100. yılında en güzel hediye Kadın Voleybol Milli Takımı'mızdan geldiCumhuriyetin 100. yılında en güzel hediye Kadın Voleybol Milli Takımı’mızdan geldi

Filenin Efeleri için ilk 5 sözü

Üstündağ, Avrupa Altın Lig şampiyonu olan ve Challenger Cup’ta Uluslar Ligi bileti arayacak Filenin Efeleri için “Filenin Efeleri de yakın zamanda ilk 5’e girecek. Biz VNL puanı olmadan 12’inciyiz. Erkek takımımızın geldiği noktayı küçümseyemeyiz. Tarihimizde ilk kez olimpiyat elemesi oynuyoruz. Yüzde 51 şansımız var olimpiyata gitmek için. Avrupa şampiyonası finallerindeyiz. Dünya şampiyonasına gidiyoruz. Niye iki madalya geliyor, 4 madalya gelecek. ‘O altın gelecek ama dünya ama Milletler Ligi ama Avrupa ama olimpiyat, dönecek dolaşacak elimizden kurtulamayacak’ dedim ve geldi, daha da gelecek.” dedi.

Üstündağ Avrupa Şampiyonası’ndan altın madalyayla dönmeyi umduklarını ardından da olimpiyatı hedeflediklerini söyledi.

Başkan, Anadolu Ajansı’nın tek isim tek yorum bölümündeyse öne çıkan isimlerle alakalı şu yorumları yaptı:

Eda Erdem: Türkiye’nin gururu, kaptan gibi kaptan

Cansu Özbay: Melek gibi

Ebrar: Çılgın, ülkesi için hep fedakar

Vargas: Malatyalı

Melisa Vargas: Küba'nın istenmeyeni, Türkiye'nin şampiyonuMelisa Vargas: Küba’nın istenmeyeni, Türkiye’nin şampiyonu

Elif Şahin: Genç yetenek

Saliha Şahin: Kardeşler, ailece Türk voleyboluna hizmet

Zehra Güneş: Barbie

Simge Aköz: Atom Karınca

Gizem Örge: Savaşcı

Gizem Örge bunu kişisel algıladı! Guidetti'nin kulakları çınladıGizem Örge bunu kişisel algıladı! Guidetti’nin kulakları çınladı

Ayça Aykaç: Savaşcı, yeri geldiğinde smaçör

Hande Baladın: Gururumuz

Derya Cebecioğlu: Geleceğin yıldızı

İlkin Aydın: Pozitif

Aslı Kalaç: Neşe kaynağı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.