‘Savunma bakanı’ Gizem Örge’nin ismi ölümsüzleşti

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çamlıca Parkı'na Fenerbahçe ve Filenin Sultanları'nın 'savunma bakanı' lakaplı libero oyuncusu Gizem Örge'nin adını verdi.

Spor 23 Nisan 2024
Libero olarak oynayan Gizem Örge, Sultanlar Ligi'nde Fenerbahçe ile şampiyonluk sevinci yaşadı.

Fenerbahçe’nin başarılı liberosu Gizem Örge Cumhuriyet’in 100. yılında yükselen yıldızlardan oldu. Oyuncu yeniden döndüğü Milli Takım kadrosunda Milletler Ligi ve Avrupa Şampiyonası zaferlerinin mimarlarındandı. Gizem Örge voleybol topuyla Ankara’nın Yenimahalle ilçesindeki Çamlıca Mahallesi’nde bulunan Harzemşahlar İlkokulu’nda tanıştı.

İlkokul birinci sınıfta beden eğitimi öğretmeni baba Salim Örge’ye el ve ayaklarının uzunluğu, vücudunun yatkın oluşu dolayısıyla kızını voleybola yazdırmasını önerdi. Onu dokuz yaşındayken Ankara Eczacıbaşı Voleybol Kulübü’ne kaydettirdiler. Çamlıca Mahallesi’nden Demetevler’e yürüyerek gitmek zorundaydı. Kariyerinin gelişiminde büyük rol oynayan babası her iş çıkışında onu alıp eve götürdü.
O günleri şöyle anlatıyordu: Voleybolla tanıştığım yer Harzemşahlar İlkokulu’nun bahçesidir. Manşet almayı, servis atmayı mahallede öğrendim. Çok keyifli bir çocukluktu. Bu dönemde sokakta büyüme şansı bulamayan çocuklar için üzülüyorum. Biz şanslı bir jenerasyonduk. Hacı amcamız vardı, akşamüzeri gelip voleybol filesi kurardı. O olmadığı zamanda da mahallenin gençleri bu görevi üstlenirdi. Her akşam 6’ya 6 gerçek voleybol maçı yapardık. Çok küçüktüm, birisi çıksa da yerine beni alsalar diye beklerdim.”

Sultanların sultanı değişmedi: Fenerbahçe şampiyonSultanların sultanı değişmedi: Fenerbahçe şampiyon

 

Gizem Örge 2005’te Ankara’da miniklerde ilk şampiyonluğunu yaşadı. Türkiye ikincisi oldular. Birçok başarının ilki gelmişti. Harzemşahlar İlkokulu’nda başlayan sevginin peşinden gitti. İlk ciddi teklif Nilüfer Belediyesi’nden geldi. 2012-2013 sezonunda Ailesi ve Ankara’dan ayrılıp Bursa’ya gitti. Ertesi yıl yolu İstanbul’a düştü, yeni adresi VakıfBank’tı. Sekiz sezon burada oynadı. 2021-22 sezonunda kariyerinin altın yıllarını yaşayacağı Fenerbahçe’ye geldi. Hem milli formayla hem kulüp takımlarıyla sayısız başarı kazandı. Oynadığı turnuvalarda deyim yerindeyse en iyi libero ödülünü kimseye bırakmadı.

Genç yaşta ayrılsa da Ankara onu unutmadı. Onun çocukluğunu geçirdiği Yenimahalle ilçesinde bulunan Çamlıca Parkı’nın ismi değiştirildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi parkın adını ‘Gizem Örge’ yaptı. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından alınan karar şöyle duyruldu: “Yenimahalle İlçesi Çamlıca Mahallesi sınırlarında bulunan ‘Çamlıca Parkı’ isminin ‘Gizem Örge Parkı’ olarak değiştirilmesine ilişkin İsimlendirme Komisyonu’nun 24.11.2023 tarihli ve 145 sayılı Raporu Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 14.12.2023 tarihli toplantısında okundu. Konu üzerinde yapılan görüşmelerden sonra; Yenimahalle İlçesi Çamlıca Mahallesi sınırlarında bulunan ‘Çamlıca Parkı’ isminin ‘Gizem Örge Parkı’ olarak değiştirilmesine ilişkin İsimlendirme Komisyonu raporu oylanarak oylamaya katılan 130 üyenin oyuyla oybirliği ile kabul edildi.”

Salim Örge’nin kızının kariyerindeki payı büyük.

Giovani Guidetti ile Vakıfbank’ta anlamazlık yaşayan ve Filenin Sultanları kadrosuna dört yıl boyunca alınmayan Gizem Örge bir başka İtalyan çalıştırıcı Daniele Santarelli’nin göreve gelmesiyle milli formaya kavuştu. Sırbistan’ı 3-2 yenerek Türkiye’nin Avrupa şampiyonu olduğu maçtan sonra Gizem Örge şunları söylemişti: “Bana ‘savunma bakanı’ dendi, bu Fenerbahçe’de dendi. Benim yeniden doğuşum Fenerbahçe’de başladı. Aileme teşekkür ediyorum. Babama teşekkür ediyorum. Bu takım ne zaman başarılı olsa babam ağlayarak ‘Kızım sen de bir gün orada olacaksın’ dedi. Baba buradayım baba! Eminim ki tüm Türkiye bizim gibi ağlıyordur.”

Ankara’da yaşayan babası Salim Örge artık kızının ismini Yenimahalle’deki parkta görecek. Kızına hayallerinin peşinden gitmesine büyük destek veren bir baba daha ne isteyebilir ki!

Guidetti'nin değil babasının dediği oldu! Savunma Bakanı Gizem Örge'nin gözyaşlarıGuidetti’nin değil babasının dediği oldu! Savunma Bakanı Gizem Örge’nin gözyaşları

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.