Fenerbahçe ve Beşiktaş maç kaybetmeden birbirine rakip!

Basketbol Süper Ligi'nde play-off heyecanı oynanan iki maçla sürdü. Fenerbahçe, Aliağa'yı, Beşiktaş ise Manisa'yı deplasmanda mağlup ederek serilerinde durumu 2-0'a getirdi ve tur atladı. İki ekip yarı finalde birbirlerine rakip olacak.

Spor 18 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe, Aliağa'yı; Beşiktaş ise Manisa'yı eleyerek yarı finale yükseldi.

Basketbol Süper Ligi’nde aynı gün oynanan iki çeyrek final maçında da seriler sona erdi. Yarı final biletine erişen iki ekip birbirleriyle eşleşti.

Günün ilk maçında Fenerbahçe, ilk maç Ataşehir’de mağlup ettiği Aliağa’ya İzmir’de konuk oldu. Maça etkili giren ev sahibi ekip ilk çeyreği 21-16 önde kapatsa da ikinci periyotta vites artıran Fenerbahçe soyunma odasına 48-36 üstün gitti.

İkinci yarının başında farkı 17 sayıya kadar yükselten sarı-lacivertliler etkili hücum performansını sürdürüp son çeyreğe 73-52 üstün gitti. Son 10 dakikada da avantajını koruyan sarı-lacivertliler karşılaşmadan 100-71’lik skorla galip ayrıldı. Bu sonuçla seride durumu 2-0’a getiren Fenerbahçe yarı finale yükseldi.

Kazanan tarafta Nigel Hayes-Davis 20 sayı, 4 ribaunt, 4 asist’le yıldızlaştı. Aliağa’da Yavuz Gültekin 18 sayı, 7 ribauntluk performansı yenilgiyi önlemeye yetmedi.

Beşiktaş da yarı final biletini kaptı

Günün ikinci maçında Beşiktaş, Manisa Büyükşehir Belediyespor’a konuk oldu. İki takımın da karşılıklı basketleriyle başlayan karşılaşmada üstünlüğü ele alan ev sahibi ekip Terry’nin etkili oyunuyla periyodu 20-18 önde tamamladı. İkinci çeyreğe savunmada çok iyi başlayan taraf Beşiktaş oldu. Siyah-beyazlılar periyodun ilk 6 dakika 20 saniyesinde rakibine sayı şansı tanımadı ve 23-0’luk muazzam bir seri yakaladı. Needam ve Allman’la çeyreğin kalanında da etkisini sürdüren kara kartal soyunma odasına 45-33’lük skorla önde gitti.

İkinci yarıda da etkisini artırarak sürdüren Beşiktaş son periyoda giderken farkı iyice yükseltti ve son 10 dakikaya 71-49 önde gitti. Final periyodunda Allman ve Mathews’in etkili sayılarıyla son beş dakikaya 81-61 önde giren Beşiktaş, müsabakadan da 83-74 galip ayrıldı. Bu sonuçla seride durumu 2-0’a getiren siyah-beyazlılar yarı finalde Fenerbahçe’ye rakip oldu.

Beşiktaş’ta Kyle Allman 17 sayı, 4 asist; Derek Needham 15 sayı, 6 asist ve Angel Delgado 9 sayı, 14 ribauntla öne çıktı. Manisa temsilcisinde Emanuel Terry 17 sayı, 10 ribaunt ve Ryan Luther 11 sayı, 14 ribauntla double-double yaptı ancak bu performanslar yenilgiyi önlemeye yetmedi.

Galatasaray'ın serisi İzmir'e uzadı, Efes adını yarı finale yazdırdıGalatasaray’ın serisi İzmir’e uzadı, Efes adını yarı finale yazdırdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.