Beşiktaş, Rize’de yeni hoca Santos’a gösteri yaptı

Beşiktaş, yeni hocası Fernando Santos'un tribünden izlediği maçta Rizespor deplasmanından 4-0'lık galibiyetle döndü. 18 yaşındaki Semih Kılıçsoy iki gol bir asistle yıldızlaştı.

Spor 9 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Beşiktaş, Semih Kılıçsoy'un yıldızlaştığı maçı 4-0 kazandı.

Beşiktaş’ta yeni teknik direktör Fernando Santos’un imza töreni öğle saatlerinde düzenlendi. Törenin ardından hem Başkan Hasan Arat hem Santos apar topar Rize’ye gittiler. Son olarak evinde Kasımpaşa’ya 3-1 yenilen Beşiktaş, zorlu Rizespor deplasmanına çıkacaktı. Maç, üçüncülük yarışı için de büyük önem arz ediyordu. Kadro kendini ilk defa yeni hocaya gösterecekti. İlhan Palut ve Rize ise bu ilk buluşmada büyüyü bozmak sahadan galip ayrılmak istiyordu.

Fernando Santos, Rizespor maçını tribünden takip etti.

Rize’de, tıpkı ülkenin dört bir yanında olduğu gibi sağanak yağışlar etkili oluyordu. Ağır zeminde başlayan maça iyi giriş yapan Beşiktaş oldu. Sağ açıkta Milot Rashica Onur’dan aldığı pası sürdü önü açıldı, kaleyi cepheden gören bir noktadan enfes bir vuruşla takımını öne geçirdi. Geri düşen Rize rakip yarı alanda daha fazla topla buluşmaya başladı. 28. dakikada Gaich rakip ceza alanında boşta kalan topu ağlara gönderdi. Ancak uzun süren VAR incelemesi sonrası Abdülkadir Bitigen, VAR kontrolüne çağrıldı. Fazlasıyla uzun süren inceleme sonucu gol öncesi ofsayt olduğu gerekçesiyle gol kararı ipral edildi. İlhan Palut’un yardımcısı Osman Demir, itirazları sonrası kırmızı kart gördü.

İlk yarıya noktayı koyan isim Beşiktaş’ın 18 yaşındaki genç forveti Semih Kılıçsoy oldu. 45. dakikada golü bulan isim farkı 2’ye yükseltti. İlhan Palut ikinci yarıya risk alarak ve geriden eksilip oyuna forvet sokarak başladı. Bu risk daha ilk dakikada cezalandırıldı. Genç yıldız Semih yeniden sahneye çıktı ve düzgün bir vuruşla ceza alanı içinden ağları bulup 46. dakikada takımı lehine skoru 3-0’a getirdi. Rizespor 55. dakikada farkı azaltmaya yaklaştı ancak Jonjo Shelvey’nin şutu direkten döndü. Rize daha fazla atak eden ve risk alan takımdı, bu riskler 79. dakikada cezalandırıldı. Genç Semih bu kez skor üretiminin asist tarafındaydı ve deneyimli golcü Cenk Tosun’a gol pası verdi. Cenk durumu 4-0 yaptı.

Karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol olmadı ve Beşiktaş sahadan 4-0 galip ayrıldı. Kara Kartal bu sonuçla puanını 32’ye yükseltti ve dördüncü sıraya geldi. Rizespor bu sezon kendi evindeki ikinci yenilgisini aldı ve 29 puanda kaldı.

Fernando Santos imzayı attı: Sahaya ölmeye çıkmalıyızFernando Santos imzayı attı: Sahaya ölmeye çıkmalıyız

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan gecenin kahramanı Semih “Daha iyi olmak zorundayım” dedi. Genç isim idolünün kim olduğu sorusuna Agüero yanıtını verdi. İlk golün sahibi Milot Rashica ise “Olmayı istediğim pozisyonlar tam da gol attığım pozisyonlar. Zaman zaman deniyorum bunları, bugün de gol oldu. Hücumda çok çalışkandık ve iyi bir iş çıkardık bugün.” dedi.

Eski takımına karşı oynayan Gedson Fernandes ise “Daha iyi bir doğum günü hediyesi alamazdım. 3 puan aldığımız ve iyi bir oyun gösterdiğimiz için mutluyum. Bugün önemli bir maç oynadık ama Rize benim önemli hatıralarım olan bir yer. Evimde gibi hissettim bugün ve beni iyi karşılayan herkese teşekkür ediyorum. Fernando Santos bize çok katkı sağlayacaktır. Bize taktik anlamında önemli şeyler kazandıracaktır. Maç maç gelişeceğimize inanıyorum.” dedi.

Teknik sorumlu Serdar Topraktepe “Olumlu yönlerde, takım halinde oynadık, takım boyunda sorun yaşamadık. Önde oynadık. Bu takım için iyi bir şeydi. Eksiklerimiz, bazı oyuncularımız sakatlıktan çıkıyor. Ege mesela, bugün yerinde oynadı. Çok güvendiğim bir oyuncu. Bugün de iyi oynadı. Bu sakatlıklar olduğu zaman biraz tempo düşüyor.” diye konuştu.

Rizespor’da teknik direktör İlhan Palut “İstatistikler sürekliliği sağlayabildiğiniz zaman önemli. 7 maçtır yenilmiyorduk ama boş bulunduğunuzda 4 de yersiniz fazlasını da yersiniz. Defansif olarak baktığımızda son derece kötü ikili mücadele gösterdik. Rakibin driblinglerini engelleyemedik. Şok goller oldu ilk 2 gol. İkinci yarı ir şeyler yapabilir miyiz derken bir gol daha yedik. VAR’dan dönen gol bir kıvılcım olabilirdi ama olmadı. Bu kadar kötü defans yaparsanız, iyi durumda olmasa da Beşiktaş’a karşı bedel ödersiniz.” değerlendirmesini yaptı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.