Fury dağıldı, Usyk adını tarihe yazdırdı: Boksta yeni bir tartışmasız şampiyon var!

Ağır sıklet boksun iki yenilgisiz ismi, Oleksandr Usyk ve Tyson Fury kemer birleştirme maçında ringe çıktı. İngiliz rakibini tartışmalara sebep olmasına karşın bölünmüş kararla da olsa yenen Usyk dört ana kemerin birden sahibi oldu.

Spor 19 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Fury ve Usyk'in kemer maçı boks severleri ekrana kilitledi.

Boksta son yılların en büyük maçı Suudi Arabistan’da gerçekleşti. Riyad’daki Kingdom Arena’da binlerin yerinde takip ettiği müsabakada kariyerleri boyunca hiç yenilmemiş iki isimden WBC şampiyonu Tyson Fury, WBA, IBF ve WBO şampiyonu Oleksandr Usyk’le karşılaştı.

2015’te Ukraynalı efsane Wladimir Klitschko’yu yenerek kazandığı WBC kemerini dokuz yıldır elinde tutan Fury ringe adımını yine bir başka Ukraynalı olan Usyk’e karşı attı.

Fury 9. rauntta sallandı

Mücadelenin 9. raundunda Usyk attığı sol kroşeyle Fury’yi salladı. Devamında baskısını sürdüren Ukraynalının üst üste darbelerinden sonra İngiliz boksörün iplere tutunduğu, zor ayakta durduğu görüldü. Çoğu otorite maçı bu esnada TKO kararı almayarak bitirmeyen hakemi eleştirdi.

Tartışmalı bir bölünmüş kararla kazanan Usyk

Mücadelede 12 raundun sona ermesinin ardından kazananı belirleme görevi hakem heyetine düştü. İki hakem 115-112 ve 114-113’lük skorlarla Usyk’i tercih ederken üçüncü hakem 114-113’le Fury’yi seçti. Fury’nin bir hakem tarafından dahi olsa maçın kazananı sayılması tartışma yarattı, ancak bölünmüş kararla da olsa karşılaşmayı kazanan taraf Oleksandr Usyk oldu.

25 yıl sonra bir ilk

Elde ettiği zaferle Fury’yi ilk kez yenen boksör olmayı başaran Usyk rakibinin elinden WBC kemerini de aldı ve ağır sıklet bokstaki dört ana kemerin birden sahibi olarak tartışmasız dünya şampiyonu unvanını elde etti. Bu başarıya ulaşan son isim 1999 ve 2000 yıllarında beş ay boyunca tüm kemerleri elinde tutan Lennox Lewis’ti.

Fury ‘Ukrayna’ dedi, rövanş istedi

Maç sonrası kendisine uzatılan mikrofona konuşan Tyson Fury karara itiraz etti. Kendisinin kazandığına inandığını ancak Ukrayna savaşta olduğu için hakemlerin Usyk’e ayrıcalık tanıdığını söyleyen Fury rövanş da istedi.

Maçın ardından ortaya çıkan bilgilere göre karşılaşma öncesi imzalanan sözleşmede iki tarafın da rövanş talep etme hakkı bulunuyordu. Oleksandr Usyk rövanş için şimdiden hazır olduğunu söyledi.

Süper Lig'de bu da oldu: Hakem az kalsın futbolcuyu sakatlıyorduSüper Lig’de bu da oldu: Hakem az kalsın futbolcuyu sakatlıyordu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.