Her 100 AB vize başvurusundan 16’sının reddi Türk turisti Dubai’ye gönderiyor

Her 100 AB vize başvurusundan 16'sının reddi Türk turistleri Dubai'ye yönlendirdi. Yılın ilk üç ayında Dubai’ye tatile giden Türk turist sayısı geçen yıla göre yüzde 49 artışla 66 bin oldu. Dubai'ye giden turist sayısı ise yalnızca yüzde 11 arttı.

Ekonomi 19 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Dubai Ekonomi ve Turizm Ofisi (DET) yöneticisi Issam Kazim, Türk turist sayısında son dönemde ciddi bir artış olduğunu belirtirken Dubai’de her bütçeye ve her beklentiye uygun turizm imkanları bulunduğunu söyledi.

Avrupa ülkelerinden vize alamayan ve randevu talebinde bile aylarca sonraya tarih verilen yerli turist kendine yeni destinasyonlar buluyor.  Her 100 vize başvurusunun 2019’da 9,7 olan ret sayısının geçen yıl 16,1’e çıkarak Çinlilerden üç kat fazla olması Türk turistleri Dubai’ye yönlendirdi.

Sözcü gazetesinden Erdoğan Süzer’in haberine göre bu yılın ilk üç ayında Dubai’ye dünyanın çeşitli ülkelerinden giden turist sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre sadece yüzde 11 arttı. Buna karşılık Türkiye’den Dubai’ye giden turist sayısındaki artış yüzde 49’la zirve yaptı.  Son dönemde turizm yatırımlarına ağırlık veren Dubai turizmi çeşitlendirmeye yönelik yeni projeler üzerinde çalışıyor.

Mayıs ayı başında uluslararası turizm fuarına ev sahipliği yapan Dubai, Türkiye’den daha fazla turist çekmenin yollarını arıyor. Dubai Ekonomi ve Turizm Ofisi (DET) yöneticisi Issam Kazim Türk turist sayısında son dönemde ciddi bir artış olduğunu belirtirken Dubai’de her bütçeye ve her beklentiye uygun turizm imkanları bulunduğunu söyledi.

Türk turist sayısı 66 bine çıktı

DET’in resmi verilerine göre 2023’ün Ocak-Mart döneminde Dubai’ye 44 bin turist geldi. Bu yılın ilk üç ayında Türkiye’den gelen turist sayısı ise yüzde 49 oranında artarak 66 bine ulaştı. Artış 2019’a göre yüzde 113’ü buldu. Yılın ilk üç ayında Dubai’nin toplam turist sayısı da 4 milyon 670 binden 5 milyon 180 bine çıktı, artış oranı yüzde 11 oldu.

Turizmde canlılık yaşayan Dubai 2023 Küresel Güç Şehri Endeksi’nde ilk 10 şehir arasında. Uzaktan çalışanların en çok tercih ettiği ülkeler arasında ön sıralarda bulunan Dubai gastronomi merkezi olma yolunda ilerliyor.

Yeşil ve dinlenme alanlarını iki katına çıkarmayı hedefleyen Dubai nüfusun yüzde 55’inden fazlasını toplu taşımaya en fazla 800 metre mesafede yaşatmanın ve plajların uzunluğunu yüzde 400 oranında artırmanın çalışmalarını yapıyor.

Art Dubai çağdaş sanat fuarı kapılarını açıyorArt Dubai çağdaş sanat fuarı kapılarını açıyor

Türklere vizede ret oranı Çinlileri geçti: Yüzde 16'yı aşıyorTürklere vizede ret oranı Çinlileri geçti: Yüzde 16’yı aşıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.