Erkek şiddeti bitmiyor! Kurşun yağdırdı, evi ateşe verdi, katletti

Aksaray'da, Caner K. eski sevgilisinin çalıştığı iş yerine pompalı tüfekle saldırdı. İstanbul Büyükçekmece'de, eşi Ayşe Çiçek ile tartışan Şinasi Çiçek ise pompalı tüfekle eşini katletti. Keşan'da adam benzin döküp evi yaktı, ama kendisi yaralandı.

Gündem 24 Mayıs 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Kadınlara yönelik erkek şiddeti hiç hız kesmeden devam ediyor. Gün geçmiyor ki, kadınlara yöneik bir saldırı haberi gelmesin.

İlk haber Aksaray’dan geldi. Caner K. (30) adlı erkek eski sevgilisinin çalıştığı iş yerine pompalı tüfekle ateş açtı. 1’i ağır 2 kişinin yaralandığı o anlar, halk otobüsü içindeki yolcular tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Olay, saat 17.00 sıralarında Coğlaki Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde meydana geldi. Caner K., eski sevgilisi Merve E.’nin çalıştığı fotoğrafçının önüne gelerek pompalı tüfekle rastgele ateş açmaya başladı.

Bitişik dükkanda bulanan kadın kuaförünün önünde oturan Talip Sürücü (36) tüfekten çıkan saçmalarla vücudunun çeşitli yerlerinden, fotoğrafçıda çalışan Efekan Bulat (18) ise sol ayağından yaralandı.

Şüpheli Caner K., olay yerine gelen polislerin havaya ateş açması sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Yaralılar, sağlık ekiplerince Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan Talip Sürücü’nün hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Halk otobüsünde bulunan yolcular tarafından da cep telefonu kamerasıyla kaydedilen olayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

Eşiyle tartıştı evi ateşe verdi

İkinci haber Edirne’nin Keşan ilçesinden. Burada da A.D. (39), dini nikahlı eşi Z.E. (30) ile tartışıp, yaşadıkları evi benzin dökerek ateşe verdi. Alevlerin arasında kalarak ağır yaralanan A.D. ve dumandan etkilenen Z.E. hastaneye kaldırılırken, yangın ise itfaiye ekiplerinin 1 saatlik müdahalesiyle söndürüldü.

Olay, saat 22.00 sıralarında Mustafa Kemal Paşa Mahallesi, Yediyüzevler Caddesi, Yediyüzevler Konutları 16/D bloktaki 4 katlı apartmanın 1’inci katta bulunan dairede meydana geldi. İddiaya göre A.D., dini nikahlı eşi Z.E. ile bilinmeyen nedenle tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine A.D., oturma odasına benzin dökerek evi ateşe verdi. Çıkan yangından eşi evden kaçarak kurtulurken, A.D. ise alevlerin arasında kaldı. İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. A.D., itfaiye ekiplerince yanan evden çıkartıldı. Vücudunda 2’nci derece yanık oluşan ve hayati tehlikesi bulunan A.D. ile dumandan etkilenen Z.E., sağlık ekiplerince kaldırıldıkları Keşan Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı.

Apartmanda yaşayanlar polis ve itfaiye ekiplerince binadan tahliye edilirken, yangın ise ekiplerin yaklaşık 1 saatlik müdahalesiyle kontrol altına alınarak, söndürüldü. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

Önce eşini sonra kendisini vurdu

Üçüncü haber İstanbul Büyükçekmece’den geldi. Eşi Ayşe Çiçek ile tartışan Şinasi Çiçek, pompalı tüfekle önce eşini vurdu ardından da intihar etti. Olay yerinde yapılan ardından hayatını kaybeden çiftin cenazeleri Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Olay, akşam saatlerinde Hürriyet Mahallesi, Dünya sokak üzerinde bulunan bir sitede meydana geldi. Eşine sürekli şiddet uyguladığı iddia edilen Şinasi Çiçek (46) ile eşi Ayşe Çiçek (47) arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı.

Tartışma sırasında evde bulunan pompalı tüfeği alan Şinasi Çiçek önce eşini vurdu ardından da intihar etti. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Çiçek çiftinin hayatını kaybettiğini belirledi. Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı çalışmanın ardından Çiçek çiftinin cenazesi Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Şüpheli iki kadın ölümü: Biri camdan düştü, diğeri yatağında ölü bulunduŞüpheli iki kadın ölümü: Biri camdan düştü, diğeri yatağında ölü bulundu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.