Balmorhea turne için Türkiye’ye geliyor

Balmorhea iki konserlik bir turne için Türkiye'ye geliyor. Amerikalı topluluk Ankara ve İstanbul'da hayranlarıyla buluşacak. balmorhea 7 Temmuz'da CSO Ada Ankara'da, 8 Temmuz'da da Uniq Maximum Açıkhava İstanbul'da sahne alacak.

Kültür Sanat 21 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Balmorhea, 2018'de de İstanbul'da konser vermişti.

Balmorhea, İstanbul ve Ankara’da konser verecek. Türkiye’de hatırı sayılır bir dinleyici kitlesine sahip olan Amerikalı grup, 7 Temmuz’da CSO Ada Ankara’da, 8 Temmuz’da ise Uniq Maksimum Açıkhava İstanbul’da müzikseverlerle buluşacak. ‘Delibal’ filminin müziklerinde kullanılan ‘Remembrance’ şarkısı ile ülkemizdeki hayran kitlesini genişleten Teksas çıkışlı grup,2018 yılında da İstanbul’da konser vermişti.

Balmorhea 20. yılına doğru

Balmorhea 2006 yılından bu yana müzik üretmeye devam ediyor. 2006’da Rob Lowe ve Michael Muller tarafından kurulan Balmorhea, post rock ve indie folk ezgilerini müzikal yolculuğunda harmanlıyor.Caz, folk ve klasik müzikten ilham alan post-rock şarkıları ile sevilen grup, Fleet Foxes, Mono, Tortoise, Bear in Heaven, Sharon Van Etten, Damien Jurado ve Here We Go Magic gibi isimlerle aynı sahneyi paylaştı.

Farklı türlerde dünya çapında geniş bir dinleyici kitlesi ile yankı uyandıran Balmorhea, Mexico City’den Çin’e, İstanbul’dan İtalya’ya; gotik katedrallerden rock kulüplerine, ünlü sanat müzelerinden Berlin’deki Funkhaus ve Brüksel’deki Bozar gibi saygın mekanlara kadar her yerde çaldı. Teksaslı topluluk bugüne kadar yedi stüdyo albümüne imza attı. Max Richter, Arvo Part, John Cage, William Ackerman, Tortoise ve Gillian Welsch, grubun en çok etkiendiği müzikal isimler olarak öne çıkıyor. Bu yıl içinde yayınlanacak yeni şarkılarıyla Balmorhea, Amerikan folk ve alışılmışın dışında caz unsurlarıyla dolu neo-klasik tarzlarını daha da ileriye taşıma iddiasında.

10Haber'den İstanbul Müzik Festivali raporu: Hannigan ile coştuk, Mutter ile durulduk10Haber’den İstanbul Müzik Festivali raporu: Hannigan ile coştuk, Mutter ile durulduk

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.