Artİstanbul Feshane kapılarını açtı

Artİstanbul Feshane kapılarını sanatseverlere açtı. İBB Miras tarafından gerçekleştirilen restorasyon çalışması sonrası müzeye dönüştürülen tarihi yapının açılış töreninde konuşan İmamoğlu, Feshane'nin Haliç kıyısında tasarladıkları sanat alanının ilk etabı olduğunu vurguladı.

Kültür Sanat 23 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Artİstanbul Feshane, şehrin kültür sanat hayatına yeni bir soluk getirme iddiasında.

Artİstanbul Feshane dün akşam düzenlenen törenle kapılarını açtı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı’na bağlı İBB Miras ekipleri, kentin kültür-sanat yaşamına değer katacak yeni bir restorasyonun ilk etabını tamamladı. Feshane’nin neredeyse iki yüzyıllık mimari mirasını çağdaş sanatla buluşturan mekânın açılışına çok sayıda davetli katıldı.  Geçen ay kapılarını yeniden eski yerinde açan İstanbul Modern ve ARTER ile birlikte Artİstanbul Feshane, kentin çağdaş sanat yaşamına katkı sunacak. Haliç kıyısındaki Artİstanbul Feshane karşı kıyısında yer alan Haliç Kongre Merkezi ve Rahmi M. Koç Müzesi ile de bir sanat üçgeninin kurulmasını sağladı. Artİstanbul Feshane, pazartesi günleri hariç 10.00-18.00 saatleri arası ücretsiz ziyaret edilebilecek.

Artİstanbul Feshane şehrin yeni sanat merkezlerinden biri olacak

Artİstanbul Feshane’nin açılışına İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve önceki İBB başkanlarından Ali Müfit Gürtuna ile kalabalık bir davetli topluluğunun katıldı. Açılış töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu: “İstanbul, çok farklı ve özel bir şehir. İstanbul’u yönetebilmek, kesinlikle onun kutsal bir emanet olmak pozisyonuna oturtmakla başlıyor. Bu şehrin kadim tarihinin sorumluluğunu hep birlikte üzerimizde hisseden bir ekibiz. Ve hiçbir anında bu duyguyu asla ruhumuzdan uzaklaştırmıyoruz” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Artİstanbul Feshane’nin açılışında konuştu.

İstanbul’un tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkılmasının önemini vurgulayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “Biz, miras kavramını önemsiyoruz. Arkadaşlarım ‘İBB Miras’ diye karşıma bir marka getirdiklerinde, ben çok etkilenmiştim. Bugün hak ettiği yere bu markanın erişmesi de önemli. Tabii miras önemli ama korunursa ve mirasa sahip çıkarsanız önemli. Şayet mirasyedi gibi davranırsanız Allah korusun. Tabii bu tavır ve tarz, şehre bazen çok şey kaybettirebiliyor. Onların bu bakış açılarının tam tersine, biz şehrin gerçekten unutulmuş alanlarını ya da bir kısım sekteye uğramış, kaybedilmiş belki başka duygularla beklemeye alınmış noktalarını çok özenli çalışmalarla geleceğe hazırladık ve hazırlamaya devam ediyoruz” dedi.

Artİstanbul Feshane’deki ilk sergi ‘Ortadan Başlamak’ ziyarete açıldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun konuşmasının ardından düzenlenen mapping gösterisi, Haliç semalarında görsel şölen yaşattı. Açılış; caz sanatçısı, piyanist ve besteci Kerem Görsev konseriyle son buldu.

İlk sergi Ortadan Başlamak

İstanbul’un turistik merkezlerinden biri olan yaklaşık 200 yıllık tarihi yapı Feshane’de, 8000 metrekarelik alanda bienal alanı, geçici sergi alanları, mağaza konferans salonu, kütüphane ve kafe bulunuyor. Şehrin belli merkezlerinde yoğunlaşmış kültür-sanat etkinliklerini Haliç kıyılarına taşıyacak olan Artİstanbul Feshane’nin açılışında, 300 sanatçının eserlerinin yer aldığı ‘Ortadan Başlamak’ adlı sergi de sanatseverlerle buluştu.

İstanbul Modern'in mimarı Renzo Piano: 'Böyle bir yere yapı inşa etmek cesaret ister'İstanbul Modern’in mimarı Renzo Piano: ‘Böyle bir yere yapı inşa etmek cesaret ister’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.