Sporda çarşamba: Timberwolves pes etmedi

NBA'de Batı Konferansı final serisinde ilk üç maçı kaybeden Minnesota Timberwolves, Dallas Mavericks'i dördüncü maçta 105-100 yendi ve seriye tutundu. İşte spor dünyasından öne çıkan gelişmeler.

Spor 29 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
İşte spor dünyasında çarşamba günü öne çıkan gelişmeler.

Her ne kadar Dallas Mavericks 3-0 önde olsa da çekişmeli geçen Batı Konferansı final serisi bir süre daha devam edecek. Minnesota Timberwolves deplasmanda rakibini 105-100 yendi ve seriyi dördüncü maça uzatmayı başardı. Son derece çekişmeli geçen, Wolves’un kısa bir süreliğine farkı çift hanelere çıkardığı bölüm haricinde iki takımın birbirinden neredeyse hiç kopmadığı karşılaşmayı Anthony Edwards’ın etkili oyunuyla kazanan konuk ekip, seriyi beşinci maça evine taşımayı bildi.

Edwards zorlu karşılaşmayı 29 sayı, 10 ribaunt ve 9 asistle tamamladı. Karl Anthony Towns 25 sayıyla mücadele ederken Rudy Gobert 13 sayı ve 10 ribauntla mücadele etti. Diğer yanda Luka Doncic’in 28 sayı, 15 ribaunt ve 10 asistlik performansı seriyi kapatmaya yetmedi. Kyrie Irving verimsiz bir hücum akşamı geçirdiği mücadeleyi 16 sayıyla bitirebildi. Bu seriyi kazanan ekip NBA final serisinde Boston Celtics’in rakibi olacak.

Mbappe’den Milan taraftarını heyecanlandıran açıklama

Mbappe’den Milan taraftarını heyecanlandıran demeç geldi.

Süper yıldız futbolcu Kylian Mbappe PSG’den ayrıldığını açıkladı. Oyuncunun birkaç yıldır gündemde olan Real Madrid transferinin gerçekleşmesi bekleniyor. Ancak Fransız futbolcunun hangi takıma imza atacağı hala net değil. Bu belirsizlik içinde Mbappe’den İtalya Serie A ekiplerinden Milan’ın taraftarlarını heyecanlandıran açıklama geldi. Mbappe “Gelecekte ne olacağını bilmiyoruz. Çocukluğumda bir Milan taraftarıydım ve her zaman eğer İtalya’ya gidersem Milan’da oynayacağımı söyledim. Tüm Milan maçlarını izliyorum ve çocukluğumdan beri büyük bir hayranıyım, tüm ailem de büyük bir Milan taraftarı.” dedi.

2017-18 sezonundan itibaren PSG forması giyen yıldız futbolcu bu süreçte sayısız başarıya imza atmıştı. Fransa’yla Dünya Kupası da kaldıran yıldızın Real Madrid’le birkaç kez adı anılmış hatta Madrid ekibi iki kez futbolcuyu transfer etmeye yaklaşmıştı. PSG ile sözleşmesi biten oyuncunun bu yaz tercihini hangi takımdan yana kullanacağı belirsiz. Ancak Real Madrid en büyük aday olarak göze çarpıyor.

Efe Okur Gençler Avrupa Şampiyonası’nda yarı finalde

12 yaşındaki Efe Okur başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Gençler Avrupa Motokros Şampiyonası’nda mücadele eden 12 yaşındaki Efe Okur yarı finelde yarışma hakkına erişti. Sezon boyunca Romanya, Sırbistan, Bulgaristan, Macaristan ve Bosna Hersek’ten güçlü yarışçılarla mücadele eden Efe, Bulgaristan, Türkiye ve Bosna Hersek’te düzenlenen organizasyonlarda kürsüye çıkmayı başarmıştı. Genel klasmanda 124 puana ulaşarak ikinci sıraya yerleşen Efe Okur, Romanya’nın Zarneşti şehrinde 8-9 Haziran’da 65 ve 85 cc kategorisinde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nın yarı finalinde yarışma hakkı elde etti. Başarısı ardından demeç veren milli sporcu yarı finale kalmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Öncelikle başından beri destekleri için aileme, takımıma ve hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Yarı finalde ülkemizi ve Türk motor sporlarını temsil edecek olmaktan dolayı çok gururluyum. Umarım başarılı ve güzel bir yarış geçirip ülkemi, federasyonumu ve takımımı gururlandırmaya devam ederim” dedi.

Maccabi Kattash’la iki yıl daha devam

Maccabi’den Kattash’a iki sezonluk sözleşme.

EuroLeague ekiplerinden Maccabi Tel-Aviv koç Oded Kattash’la iki yıl daha sözleşme uzatıldığını açıkladı. İsrail-Gazze Savaşı nedeniyle ev sahibi olduğu maçları Sırbistan’da oynamak zorunda kalan takım play-off yapmış, çeyrek final eşleşmesinde PAO’ya karşı 2-1 öne geçmesine rağmen Final Four bileti alamamıştı. Bu sonuçlar Kattash’ın görevini koruması için yeterli oldu. Savaş ortamı nedeniyle küçülmeye gitmesi beklenen ve kadroda revizyon yapmasına kesin gözüyle bakılan takım koçuyla iki sezon daha devam kararı aldı.

Gençlerbirliği’nde Sinan Kaloğlu dönemi sona erdi

Gençlerbirliği, teknik direktör Sinan Kaloğlu ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdıklarını açıkladı. Başkent temsilcisinden yapılan açıklamada “Gençlerbirliği’mizde teknik direktörlük görevini yürüten Sinan Kaloğlu ile yapılan görüşmeler neticesinde karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırmış bulunmaktayız. Teknik direktör Sinan Kaloğlu ve ekibine teşekkür ediyor, bundan sonraki kariyerlerinde başarılar diliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Polonya’nın EURO 2024 aday kadrosu açıklandı: Süper Lig’den üç isim var

Polonya Milli Futbol Takımı’nın 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) aday kadrosu açıklandı. Teknik Direktör Michal Probierz’in, Almanya’nın ev sahipliğinde 14 Haziran-14 Temmuz’da gerçekleştirilecek şampiyona için belirlediği 29 kişilik geniş aday kadroda Fenerbahçe’den Sebastian Szymanski, Antalyaspor’dan Adam Buksa ve RAMS Başakşehir’den Krzysztof Piatek de kadroda yer aldı.
Polonya’nın aday kadrosunda şu futbolcular bulunuyor:
Kaleci: Wojciech Szczesny (Juventus), Marcin Bulka (Nice), Olivier Zych (Puszcza Niepolomice), Lukasz Skorupski (Bologna)
Defans: Jan Bednarek (Southampton), Bartosz Bereszynski (Empoli), Pawel Bochniewicz (Heerenveen), Jakub Kiwior (Arsenal), Bartosz Salamon (Lech Poznan), Tymoteusz Puchacz (Kaiserslautern), Pawel Dawidowicz (Verona), Sebastian Walukiewicz (Empoli)
Orta saha: Przemysław Frankowski (Lens), Kamil Grosicki (Pogon Szczecin), Jakub Moder (Brighton), Taras Romanczuk (Jagiellonia Bialystok), Damian Szymanski (AEK), Michal Skoras (Club Brugge), Nikola Zalewski (Roma), Jakub Piotrowski (Ludogorets), Bartosz Slisz (Atlanta), Sebastian Szymanski (Fenerbahçe), Kacper Urbanski (Bologna), Piotr Zielinski (Napoli)
Forvet: Adam Buksa (Antalyaspor), Arkadiusz Milik (Juventus), Robert Lewandowski (Barcelona), Krzysztof Piatek (Başakşehir), Kamil Swiderski (Verona)

Hollanda’nın EURO 2024 kadrosu duyuruldu

Özellikle 1970 ve 80’lerde yakaladıkları başarılarla birçok neslin hayran olduğu takım Hollanda, EURO 2024 kadrosunu açıkladı. Polonya, Avusturya ve Fransa’yla D Grubu’nda yer alan Hollanda, eski dönemlerindeki başarısını tekrarlamaya çalışacak. Özellikle savunma bölgesindeki çeşitliliğin dikkat çektiği kadroda forvet bölgesinin kağıt üstündeki yetersizliği gözden kaçmadı.

KALECİLER: Bijlow, Flekken, Verbruggen.

SAVUNMA: Ake, Blind, Van Dijk, Dumfries, Frimpong, Geertruida, De Ligt, Van de Ven, De Vrij.

ORTA ALAN: Koopmeiners, Reinjders, Schouten, Gravenberch, Veerman, Wijnaldum, De Jong.

HÜCUM: Bergwijn, Brobbey, Gakpo, Malen, Simons, Depay, Weghorst.

1. Lig play-off finalinde Abdulkadir Bitigen düdük çalacak

Sakaryaspor ile Bodrum FK arasında oynanacak 1. Lig play-off final müsabakasını Abdulkadir Bitigen yönetecek. Yeni Adana Stadı’nda 30 Mayıs Perşembe günü saat 20.00’de başlayacak maçta Bitigen’in yardımcılıklarını Süleyman Özay ve Mustafa Savranlar yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Cihan Aydın olacak.

Göztepe’den Atınç’a veda

Göztepe Kulübünden yapılan açıklamada, “Birlikte yaşadığımız her an unutulmazdı kaptan. Hem şanlı formamızı hem de kaptanlık bandını gurur ve layıkıyla taşıyan, şanlı tarihimizin unutulmaz isimlerinden olmayı başaran ve şampiyonluk yolunda büyük emekler veren kaptan Atınç Nukan’a teşekkür ediyoruz. Hoşça kal Kaptan! Unutma, burası senin yuvan.” ifadelerine yer verildi. Atınç Nukan, 2019-2020 sezonundan bu yana sarı-kırmızılı ekipte forma giyiyordu.

A Milli Kadın Futbol Takımı’nın Azerbaycan maçının biletleri ücretsiz

A Milli Kadın Futbol Takımı’nın 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi 1. Grup’ta 31 Mayıs Cuma günü Erzincan’da Azerbaycan ile oynayacağı maçı futbolseverler ücretsiz izleyecek. Yapılan açıklamaya göre, 13 Şubat Şehir Stadı’nda saat 20.00’de başlayacak maçı izlemek isteyen taraftarlar, biletlerini www.passo.com.tr ile Passo Mobil Uygulama’dan temin edebilecek.

Barcelona'da Hansi Flick zamanıBarcelona’da Hansi Flick zamanıGalatasaray’dan bir Dzeko göndermesi daha

Süper Lig’de Fenerbahçe’nin önünde ipi göğüsleyerek şampiyonluğa uzanan Galatasaray’da Edin Dzeko göndermeleri sürüyor. Sarı-kırmızılıların gol kralı Mauro Icardi şampiyonluk kutlamalarına Bosna-Hersekli forvetin sezon boyunca kullandığı gol müziği olan ‘Beni sev’le çıkmış, devamında kendisiyle özdeşleşen ‘Aşkın olayım’la coşku tavana ulaşmıştı. Şimdi de Galatasaray’ın resmi sosyal medya hesaplarından benzer bir video paylaşıldı. “Admin kudurtucu post paylaş” şeklinde bir mizansen sunan resmi hesap Icardi’nin attığı golleri Simge’nin ‘Öpücem’ şarkısıyla paylaştı. İşte o paylaşım:

Aziz Yıldırım Anıtkabir’i ziyaret etti

Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu listesindeki isimler Anıtkabir’i ziyaret etti.

Fenerbahçe Kulübü Başkan Adayı Aziz Yıldırım ve beraberindeki yönetim kurulu listesindeki isimler Ankara programları kapsamında Anıtkabir’i ziyaret etti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakan Yıldırım, Anıtkabir’de kendisine ilgi gösteren vatandaşlarla da hatıra fotoğrafı çektirdi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.