Sporda çarşamba mesaisinin getirdikleri…

Spor dünyasından öne çıkan haberler 10Haber’le sizlerle. Hem dünyada hem Türkiye’de yaşanan son gelişmeler. İşte sporun her dalında yaşananlar…

Spor 3 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
İşte spor dünyasından öne çıkan haberler.

Sivas kazandı, Karagümrük’ün hasreti sekiz maça çıktı

Süper Lig’de kümede kalma mücadelesi veren Karagümrük, Sivasspor’a konuk oldu. Sivas maça etkili başladı, 15. dakikada Azizbek kaleciyle karşı karşıya kaldı, Sirigu golü önledi. Sirigu 19. dakikada bu kez Appindangoye’nin kafa vuruşunu çıkardı. 22’de bu kez Karagümrük geldi, Lasagna’nın vuruşunu Ali Şaşal Vural kurtardı. 31. dakikada sağ kanattan ceza sahası içine giren Manaj’ın sert vuruşunda, kaleci Sirigu topu uzaklaştırdı. 36. dakikada Emre Mor’un ara pasında kaleci Ali Şaşal Vural ile karşı karşıya kalan Lasagna’nın kötü vuruşunda, top kale direğinin üzerinden auta gitti. 66’da Eysseric bu kez Sivas kalesini yokladı ancak Ali Şaşal yine kurtarış yaptı. Ali Şaşal, bundan sekiz dakika sonra yine Eysseric’le karşı karşıya geldi, yine takımının kalesini korudu. 89. dakikada Uğur Çiftçi’nin sol kanattan ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Manaj’ın vuruşunda, top kaleci Sirigu’nun sağından ağlara gitti. Sivasspor bu golle maçı 1-0 kazandı ve hanesine 3 puan yazdırdı. Kırmızı-beyazlılar haftayı 41 puanla kapatırken Karagümrük’ün galibiyet hasreti sekiz maça çıktı, İstanbul ekibi 30 puanla 18. sırada kaldı.

Sivasspor, Karagümrük karşısında üç puanı hanesine yazdırdı.

Düşmek şerefsizlik değil!

Maçın ardından konuşan Karagümrük teknik direktörü Tolunay Kafkas “Türk futbolunda doğruyu en kanlı haksızlıktan bile ayırt etmek artık mümkün değil. Bunu bir bütün haline getirdiler. Yukarıda konuşuyorlar, yapıyorlar… Bu lig iki takımdan ibaret değil kardeşim! Ben emekçi bir insan olarak, 40 yılımı bu işe vermiş adam olarak konuşuyorum! Golden önce faul var falan.. Hakemlere bir şey söylemiyorum. Aşağıda can mücadelesi veren insanlar var. Hayatını bu işe koymuş insanlar var, başkanlar var. Herkes dikkatli olacak yani! Bu ülke iki kulüpten ibaret değil! Bir sürü şey oluyor, iş raydan çıktı. Kimse Karagümrük’ü ve bizleri hafife almasın. Önemli mesajlar söylüyorum çünkü bizler bu işin içerisindeyiz.. Ben, Samet Hoca, Rıza Hoca, Şenol Hoca, Fatih Hoca… 50 yıldır bu işin içindeyiz. Benim de 40. yılım. İş şeyden çıktı… Bizim de göz yaşlarımız var. Herkes, her maçı iyi yönetsin. Küme düşmek şerefsizlik değildir! Şampiyonluk da kahramanlık meselesi değildir. Bir oyundur. İyi takım kurarsın, iyi hoca getirirsin ve olursun. Bir spor adamı ve teknik direktörsün ötesinde konuşuyorum. Hiçbir zaman bir teknik direktör gibi olmadım, ötesi olmaya çalıştım. Bilgimle ve entelektüelliğim ile… Gerçekten iş şeye geldi yani!” dedi.

Kayseri’de ‘Paşa’ gibi galibiyet

Kasımpaşa’dan deplasmanda çok değerli üç puan.

Süper Lig’de ilk beşteki yerini korumaya çalışan Kasımpaşa, Kayserispor’a konuk oldu. 9. dakikada savunmadan çıkmak isteyen Kayserispor’da Jeanvier’in paralel pasında araya giren Da Costa’nın ceza sahasına girer girmez yaptığı vuruşta top direğin dibinden auta çıktı. 24. dakikada Da Costa bu kez topu filelere yollamayı başardı ve takımını öne geçirdi. 38. dakikada Kayserispor 10 kişi kaldı. 29. dakikada bir sarı kart gören Kartal Kayra Yılmaz, bu pozisyondan 9 dakika sonra Kasımpaşa atağında eliyle topa müdahale ettiği gerekçesiyle ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. İlk yarı 1-0 bitti. Paşa 58. dakikada adeta fişi çekti. Konuk ekibin hızlı gelişen atağında, sol kanattan ceza sahasına giren Ben Ouanes’in pasında topla buluşan Hajradinovic’in çaprazdan sert şutunda, meşin yuvarlak uzak köşeden filelere gitti. Maç 2-0 bitti. Kasımpaşa puanını 46’ya yükselterek maç fazlasıyla dördüncü sıradaki Beşiktaş’la durumu eşitledi. Kayserispor 36 puanla 13. sırada kaldı.

Kayserispor Kulübü Başkanı Ali Çamlı “Bugün yensek büyük avantaj elde edecektik. Alttaki herkesin yenilmesi bir tarafa bizim yenmemiz gerekiyordu, olmadı. İnşallah bundan sonraki maçlara bakacağız” değerlendirmesini yaptı.

Bahçeşehir Europe Cup’ta finalde

Bahçeşehir Koleji Europe Cup’ta adını finale yazdırdı.

Avrupa basketbolunda FIBA organizasyonları arasında Şampiyonlar Ligi ardından ikinci sırada yer alan Europe Cup’ta Bahçeşehir Koleji, yarı final rövanş karşılaşmasında İtalya’nın Varese takımını konuk etti. İlk maçı 81-80 kaybeden İstanbul ekibi, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda rakibini konuk etti. Alt katların hemen hemen dolu olduğu salonda büyük heyecan vardı. Bu kupayı 2022’de müzesine götürmeyi başaran ekip finale çıkmak istiyordu.

Maça daha etkili başlayan Bahçeşehir 26-21’lik üstünlükle ilk 10 dakikayı önde tamamladı. İkinci çeyrekte bu üstünlüğünü kaptırmayan Bahçeşehir farkı sekize kadar yükseltti. Üst tur için sadece iki sayılık galibiyetin yettiği takım savunmada vidaları iyice sıktı. Üçüncü periyot 12-12’lik skorla geçildi. Dördüncü periyotta kontrolü elden bırakmayan İstanbul ekibi rakibini 81-73 mağlup ederek tarihinde ikinci kez Europe Cup finaline kaldı. Maça damga vuran isim uzun Jerry Boutsiele oldu. Boutsiele 25 sayı ve 11 ribaunt üretti. Axel Bouteille 20 sayı atarken Phil Scrubb 12 sayı attı. Varese’de Sean McDermott’un 20 sayısı yeterli olmadı.

Bahçeşehir Koleji finalde Niners Chemnitz’le kozlarını paylaşacak. Final de tıpkı yarı final gibi çift maçlı eleme usulü oynanacak. İlk karşılaşma 17 Nisan’da İstanbul’da ikinci karşılaşma 24 Nisan’da Almanya’da.

Premier Lig’de Foden’ın gecesi, zirvede hata yok

Foden böyle istedi, City Villa engelini aştı.

Premier Lig’de hafta içi mesaisi birbirinden heyecanlı maçlara sahne oldu. Manchester City, sahasında dördüncü sıradaki Aston Villa’yı ağırladı. Ligin boyunun kısaldığı haftalarda hataya yer vermek istemeyen City rakibine karşı etkili bir başlangıç yaptı. Henüz 11. dakikada Rodri’yle öne geçtiler. Bu gole yanıt 20. dakikada Jhon Duran’dan geldi. Ancak City’nin bu sezon en formda oyuncularından Phil Foden 45+1. dakikada sahne aldı skoru 2-1 yaptı. Foden ikinci yarıda da durmadı. 62’de Rodri’den aldığı pasa gelişine vuran oyuncu şık bir gole imza attı. İngiliz, 69’da da kaybettiği topu geri kazanıp ceza alanı dışından yaptığı vuruşla farkı üçe çıkardı. City yıldız oyuncusunun parladığı maçı kazandı. Son şampiyon, puanını 67’ye yükseltirken Aston Villa 59’da kaldı.

Şampiyonluk için iddialı ekiplerden bir diğeri Arsenal, Luton Town’ı konuk etti. Topçular, Bukayo Saka, Declan Rice, Gabriel Martinelli gibi oyuncuların 11’de başlamadığı günde rakibini kaptan Martin Odegaard ve Daiki Hashioka’nın kendi kalesine attığı gollerle 2-0 yendi. Londra kulübü bu skorla maçı kazandı, puanını 68 yapıp maç fazlasıyla liderliği aldı.

Premier Lig’de günün diğer sonuçları:

Brentford-Brighton 0-0

Titanların savaşını Jokic kazandı

NBA’de çarşamba gecesi adeta titanların savaşına sahne oldu. Denver Nuggets ve San Antonio Spurs karşı karşıya gelirken iki takımın Avrupalı uzunları maça damga vurdu. Victor Wembenyama ve Nikola Jokic mükemmel oynadıkları maçta takımlarına galibiyet getirmek için mücadele ettiler.

Nikola Jokic’in Denver’ı maçı 110-105 kazandı. Sırp uzun karşılaşmayı 42 sayı, 16 ribaunt ve 6 asist gibi olağanüstü istatistiklerle tamamladı. Aaron Gordon takım arkadaşına 23 sayıyla destek oldu. Diğer yanda Fransız uzun Wembenyama 23 sayı ve 15 ribaunt yaparken 8 asist ve 9 da blokla oynadı. Quadraple double yapma imkanını yalnızca 2 asist ve 1 blokla kaçıran Wembenyama takımına galibiyeti getiremedi. Spurs cephesinde en skorer isim 24 sayıyla Malaki Branham oldu. Milli basketbolcu Cedi Osman ilk beş başladığı maçta 18 dakika sahada kalarak 10 sayı, 3 ribaunt ve 1 asist üretti. 76maçta 53 galibiyete uzanan Denver son dönemece gelirken Batı Konferansı’nın zirvesinde.

Embiid döndü Sixers güldü

Ocak ayının sonundan bu yana sakatlığı nedeniyle sahalardan uzak kalan Philadelphia 76ers’ın MVP pivotu Joel Embiid parkelere döndü. Embiid’in dönüş maçında Sixers, Batı’da zirveyi hedefleyen rakibi Oklahoma City Thunder’ı 109-105 yendi. OKC’de Shai Gilgeous Alexander ve Jaylen Williams gibi isimler forma giymedi. Embiid dönüş maçında 24 sayı, 7 asistle oynadı. Tyrese Maxey’nin yokluğunda Kelly Oubre Jr 25 sayı atarak galibiyette önemli rol oynadı. Sixers 76. maçında 41. kez kazanırken OKC 75. maçında 23. kez yenilip konferansta üçüncü sıraya geriledi.

NBA’de gecenin diğer sonuçları:

Toronto Raptors-Los Angeles Lakers 111-128

Washington Wizards-Milwaukee Bucks 117-113

Miami Heat-New York Knicks 109-99

Minnesota Timberwolves-Houston Rockets 113-106

Utah Jazz-Cleveland Cavaliers 113-129

Sacramento Kings-Los Angeles Clippers 109-95

Golden State Warriors-Dallas Mavericks 104-100

PSG ve Leverkusen’den kupa finaline adım

Fransa Kupası yarı final maçında PSG, Rennes’le karşılaştı. 37. dakikada Kylian Mbappe penaltı kaçırdı. Fransız futbolcu bu hatasını 40. dakikada telafi etti ve attığı golle takımını finale taşımayı başardı. PSG, kupa finalinde Lyon’la kozlarını paylaşacak.

Bir başka kupa yarı final mücadelesi Almanya’da oynandı. Yoluna tüm kulvarlarda kayıpsız devam eden Bayer Leverkusen, Fortuna Düsseldorf’u 4-0 yendi. Jeremie Frimpong, Amine Adli, Florian Wirtz’in iki golü Leverkusen’i finale taşıdı. Bayer, finalde Kaiserslautern’le kozlarını paylaşacak.

Getafe’ye ırkçılığın faturası üç maç kısmi tribün kapatma cezası

İspanya Futbol Federasyonu (RFEF) Disiplin Komitesi, La Liga’nın 30’uncu haftasında oynanan Getafe-Sevilla maçında Sevillalı futbolcu Marcos Acuna ve teknik direktör Quique Sanchez Flores’i hedef alan ırkçı tezahüratlardan dolayı Getafe kulübüne 27 bin avro para ve üç maç kısmi tribün kapatma cezası verdi.
RFEF, 30 Mart’ta oynanan Getafe-Sevilla maçının 68’inci dakikasında Getafe tribünlerinden Sevillalı futbolcu Acuna’ya yönelik “maymun”, karşılaşma sonunda da Getafe Teknik Direktörü Flores’e “Çingene” şeklindeki ırkçı tezahüratlara karşı verilen cezaları açıkladı. Getafe’ye 27 bin avro para ve 3 maç kısmi tribün kapatma cezası verildi. Ayrıca kulüp ırkçı, yabancı düşmanı ve hoşgörüsüz eylem ve davranışları kınayan bir mesaj yayınlamaya mahkum edildi. İspanyol basını RFEF’in futbolda ırkçılığa karşı aldığı kararları “örnek ceza” olarak yorumlayarak, yeşil sahalarda yaşanan ırkçılığa karşı bundan sonraki adımların daha kararlı ve sert olacağını savundu.

Fenerbahçe, Galatasaray'a karşı rahat kazandı, finale adını yazdırdıFenerbahçe, Galatasaray’a karşı rahat kazandı, finale adını yazdırdı

Paris’te Türk hakem yok

FIFA Hakem Komitesi, 45 ülkeden 89 maç görevlisini Olimpiyat Oyunları’nı görevlendirdiğini belirtti.  Görevlendirilenler arasında 21 hakem, 42 yardımcı hakem, 20 VAR görevlisi ve 6 destek hakemi olduğu açıklandı. Açıklanan listede Türkiye’den hakem görevlendirilmedi.

Olimpiyatlar’da kadınlar mücadelesi 25 Temmuz 2024’te başlayacak ve 10 Ağustos 2024’te Paris’teki Parc des Princes’te yapılacak altın madalya maçıyla sona erecek. Erkekler müsabakası 24 Temmuz 2024’te başlayacak, altın madalya maçı ise 9 Ağustos 2024’te yine Parc des Princes’te yapılacak. Ayrıca turnuvada VAR, yarı otomatik ofsayt sistemi ve gol çizgisi teknolojisinin kullanılacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.