Davutoğlu’ndan Bahçeli’ye Sinan Ateş tepkisi: Gençleri sokağa davet etmeyin

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu partisinin grup toplantısında Sinan Ateş cinayeti üstünden MHP lideri Devlet Bahçeli’yi eleştirdi. Davutoğlu “70'li yaşlarda gençleri hesaplaşacağız diye sokağa davet etmeyin Sayın Bahçeli” dedi.

Siyaset 29 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Ahmet Davutoğlu bu fotoğrafı gösterdi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi’nin ortak grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Davutoğlu’nun gündeminde Ankara’da suikastle öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş ve Ateş suikastıyla ilgili iddianame vardı.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “Elinde ve vicdanında ülkücü kanı taşıyan alçaklarla kesif bir hesaplaşmaya hazırız, helalleşmeyeceğiz” sözlerini hatırlatan Davutoğlu “Artık yaşı kemale ermiş bir siyasetçinin kullanmaması gereken bir ifade. Düşmanla hesaplaşabilirsin, ama vatandaşınla helalleşeceksin, en önemlisi o ülkücü şehitlerin son halkası olan Sinan Ateş’in eşiyle annesiyle helalleşeceksin Sayın Bahçeli. Bu resme bakın rahmetli Sinan Ateş, beş yıl önceki Ülkücü Şehitler Günü’nde Sayın Bahçeli’nin hemen arkasında, şimdi de yeni Ülkü Ocakları Genel Başkanı hemen arkasında. Şimdi Ülkü Ocakları Genel Başkanı genç kardeşim, şu resme bakıp kendi geleceğiyle ilgili ne tahayyül eder veya bu işlerin içinde bir rolü varsa ne düşünür Sinan Ateş’in ailesi onlar hakkında” dedi.

Davutoğlu’ndan Erdoğan’a ‘bizimle de yumuşa’ imasıDavutoğlu’ndan Erdoğan’a ‘bizimle de yumuşa’ iması

Bahçeli’nin siyasete girdiğinde en takdir edilen yönünün gençleri sokaktan çekmesi olduğunu belirten Davutoğlu “O zaman 40 yaşlarındaydı Sayın Bahçeli, şimdi 70’li yaşlarda. 70’li yaşlarda gençleri hesaplaşacağız diye sokağa davet etmeyin Sayın Bahçeli. Biz o günleri çok acı yaşadık, nice yiğit insanlar evlerinde şehit edildiler” diye konuştu.

Sinan Ateş suikastının yargılama süreciyle ilgili de “Katilleri cezalandırılmadıkça hiçbir gencimiz emniyette, hiçbir sokağımız huzurda olmayacak” dedi.

Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye Kürtçe 'Serok Ahmet' yanıtıDavutoğlu’ndan Bahçeli’ye Kürtçe ‘Serok Ahmet’ yanıtı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.