Jenna Ortega’dan Filistin’e bir destek daha: İnsanlık nerede?

Oyuncu Jenna Ortega ilk günden beri Filistin'e destek veren isimlerinden biri. Oyuncu bu kez de Refah'ta sivillerin bulunduğu kampa düzenlenen saldırının ardından Instagram'dan sordu: İnsanlık nerede?

Kültür Sanat 30 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Jenna Ortega Gazze'deki katliama ilk günden beri destek veren isimlerden.

Gazze’de katliam devam ederken tüm dünya da insanlık sınavı veriyor. Özellikle kültür sanat kurumları ve Hollywood başta olmak üzere yaratıcı sektörler ikiye bölünmüş durumda. Bu isimlerden bazıları savaşın ilk gününden itibaren Filistin’e destek veriyor. Hatta bu nedenle yapımcılar tarafından işinden kovulan ve aforoz edilen isimler de var.

‘Çığlık’ serisinin yeni filminde rol alacağı açıklanan Melissa Barrera İsrail’in Filistin’de yaptıklarını soykırım olarak niteleyince kadrodan çıkarılmıştı. Rol arkadaşı Jenna Ortega da meslektaşına destek vermiş daha sonra  projeden çekildiğini duyurmuştu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jenna Ortega (@jennaortega)

Meksikalı oyuncu şimdi de Refah’ta sivillerin bulunduğu kampa düzenlenen saldırının ardından Instagram hesabından yaptığı bir paylaşımla Gazze’ye desteğini sürdürdü. Ortega Filistinli bir ailenin fotoğrafını paylaştı ve dünyaya seslendi: “Binlerce çocuk katledilirken kitleler ateşkesi tartışıyor. İnsanlık nerede?”

Ortega ayrıca oyuncu Pedro Pascal’ın “Bütün gözler Refah’ta” paylaşımını da kendi hesabında yeniden paylaştı.

Doğu Demirkol'dan Filistin'e destek: Tüm yaz ayları gelirini bağışlıyorDoğu Demirkol’dan Filistin’e destek: Tüm yaz ayları gelirini bağışlıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.