MHP’den ilk Sinan Ateş açıklaması: Menfur cinayet, partimizle alakası yok

Sinan Ateş suikastına ilişkin açıklama yapan MHP'li Semih Yalçın "CHP'nin partimizle alakası bulunmayan bir menfur cinayeti günlerdir diline dolaması PKK'nın siyasi acentesiyle iş tuttuğunu gözlerden uzaklaştırma çabasının bir parçasıdır" dedi.

Siyaset 30 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın.

MHP 30 Aralık 2022’de Ankara’da Çukurambar semtinde güpegündüz suikast sonucu öldürülen Ülkü Ocakları eski genel başkanı Sinan Ateş cinayeti hakkında, adını anmadan da olsa ilk kez açıklama yaptı.

Açıklama CHP Genel Başkanı Özür Özel’in son grup konuşmasında isim belirtmeden suçlayıp konuyla ilgili dört de soru sorduğu ve geniş bir çevrenin “Özel onu işaret ediyor” dediği MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’dan geldi.

Yalçın, Sinan Ateş’in öldürülmesini geçerken “menfur cinayet” olarak tanımladığı dört sayfalık metinde eski demeç ve açıklamalarında olduğu gibi CHP’yi çok ağır bir dille suçladı ve Sinan Ateş cinayetiyle “partisinin alakası olmadığını” söyledi: “CHP’nin partimizle alakası bulunmayan bir menfur cinayeti günlerdir diline dolaması PKK’nın siyasi acentesiyle iş tuttuğunu gözlerden uzaklaştırma çabasının bir parçasıdır.”

Yalçın yazılı açıklamada yerel seçimlerden sonra “sağduyu, itidal ve dengeyi büsbütün yitiren” CHP’nin İnönü döneminin tehlikeli siyaset oyunlarını taklit sürecine girdiğini savundu.

“Yerel seçimlerin muvakkat sonuçlarıyla cesaretlenip gazlanan CHP’de kuvve halindeki darbeci, vesayetçi ve müdahaleci zihniyetin, fiiliyata geçmeye başladığı müşahede edilmektedir” diyen Yalçın CHP’nin politika geleneklerinin temel taşlarını oluşturan “yalan, haksız isnat, haysiyet cellatlığı ve iftiranın” programlı kampanyalara dönüştüğünü iddia etti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın yerel seçim sonuçlarının CHP yönetimini şımartmakla kalmadığını, ayaklarını yerden kesip gözlerini kararttığını ileri sürdü.

Yalçın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin cevap beklediği sorular karşısında “afallayıp sarsılan” CHP yönetiminin polemikle işin içinden sıyrılmaya, siyasi hücumları gerçekleri çarpıtarak savuşturmaya çalıştığını iddia etti.

Semih Yalçın, Bahçeli’nin CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelttiği soruları anımsatarak şöyle devam etti:

“CHP’nin, partimizle alakası bulunmayan bir menfur cinayeti günlerdir diline dolaması PKK’nın siyasi acentesiyle iş tuttuğunu gözlerden uzaklaştırma çabasının bir parçasıdır. Buradan CHP yönetimine açık açık sesleniyoruz. Eğer sözünüzün eriyseniz, eğer ciddiyseniz, iftira ve haksız isnat yerine, hukuk yolunu işletiniz. Adliye önlerinde kuyruk olup adalete müracaat ediniz. Temcit pilavı gibi ısrarla kamuoyu gündeminde tuttuğunuz cinayetle ilgili elinizde ne belge, ne bilgi varsa mahkemeye ulaştırınız. Laf kalabalığı yapmayınız. Tribünlere oynamayınız. Hepsinden de önemlisi, Sayın Genel Başkanımızın yaman sorularını bir an önce cevaplayınız. Sıkıysa PKK’nın siyasi kolu olan DEM Parti ile ne iş çevirdiğinizi halka açık açık anlatınız.”

 

Sinan Ateş cinayetinde yeni soru: 'Tetikçiyi MHP'li vekilin babasının evinde mi sakladılar?'Sinan Ateş cinayetinde yeni soru: ‘Tetikçiyi MHP’li vekilin babasının evinde mi sakladılar?’

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.