Vargas Hava Yolları’nda ‘ekonomi’ yok! Son kurban Sırbistan

Filenin Sultanları, ABD'de yapılan Milletler Ligi'nin ikinci ayağında Sırbistan'ı 3-1 yenerek ikide iki yaptı. Melissa Vargas aldığı 31 sayıyla yıldızlaştı. Milli takım yarın akşam 21.00'de Güney Kore ile oynayacak. Sonraki rakip ise ABD olacak.

Spor 31 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Melissa Vargas'in ikinci sette kullandığı serviste topun hızı 104 kilometre oldu.

Antalya’da yapılan Milletler Ligi ilk ayağını iki galibiyet iki yenilgi ile tamamlayan dünyanın bir numarası Daniele Santarelli yönetimindeki A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncularının ABD’ye Türk Hava Yolları tarafından ekonomi sınıfında götürülmesi tartışma yaratmıştı. ABD’deki ilk maçında Almanya’yı 3-1 yenen Filenin Sultanları’nın ikinci rakibi Sırbistan’dı.

Sırbistan’ın başında tanıdık bir isim, VakıfBank’ı çalıştıran Giovanni Guidetti vardı. ABD ile saat farkı nedeniyle karşılaşma Türkiye saati ile 03.30’da başladı. Birçok oyuncusunu dinlendiren Sırbistan karşısında Türkiye oyuna iyi bir başlangıç yaptı. Rahat bir oyunla ilk seti 25-18 kazandı.

İkinci sette etkili olan Sırbistan’dı. 19-12 ile farkı yediye çıkaran rakibi karşısında Filenin Sultanları seti bırakmadı. Rakibini yakalamayı başaran Türkiye, heyecan fırtınası şeklinde geçen sette Zehra Güneş’in bloğuyla 33-31 galip geldi ve skoru 2-0 yaptı.

Üçüncü sette öne geçen Sırbistan bu kez hata yapmadı. Guidetti’nin ekibi 26 dakika süren seti 25-21 kazanarak setlerde durumu 2-1’e getirdi.

Dördüncü sette iki ve üçüncü setin aksine önde giden Türkiye oldu. Rakibine hiç fırsat vermeyen milliler setin sonunda biraz yalpalasa da 25-21’lik skorla maçı 3-1 kazanmayı başardı. ABD’deki ikinci maçında da galibiyetle ayrılan Filenin Sultanları karşılaşma sonunda zafer pozu verdi.

A Milli Kadın Voleybol Takımı’nda yıldızlaşan isim 31 sayı üreten Küba asıllı milli voleybolcu Melissa Vargas’dı. Maçın en değerli oyuncusu seçilen Vargas’ın ikinci sette ace olan ve skoru 21-16’ya getiren servisinde topun hızı 104 kilometreye ulaştı.

Maç sonunda açıklama yapan kaptan Eda Erdem, “Gecenin bu saatinde bizi desteklediğiniz için teşekkür ederiz. Yavaş yavaş ritmimizi bulmaya çalışıyoruz. Turnuva uzun, lütfen desteklerinizi esirgemeyin. Çok teşekkür ederiz” dedi.

Kadın voleybol milli takımı yarın akşam (cumartesi) Türkiye saati ile 21.00’de Güney Kore ile oynayacak. Bir sonraki randevu ise pazar gecesi saat 23.00’de ABD ile.

Ekonomiyle uçtular 'first class' oynadılar: Filenin Sultanları Teksas'ta Almanya'yı mağlup ettiEkonomiyle uçtular ‘first class’ oynadılar: Filenin Sultanları Teksas’ta Almanya’yı mağlup etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.