Melissa Vargas’a Fenerbahçe yolu kapandı

Son iki sezondur Çin ligi bittikten sonra Fenerbahçe'ye dönen Melissa Vargas'tan sarı lacivertlilere kötü haber geldi. Filenin Sultanları'nın pasör çarprası Çin Ligi takvimine takılıyor.

Spor 30 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Melissa Vargas Çin takımı Tianjin’de forma giyiyor.

2018-2023 tarihleri arasında sarı-lacivertli formayı terleten, son iki sezondur da sezonun ilk yarısını Çin’de geçirip ocak ayında Fenerbahçe’ye katılan yıldız pasör çaprazı için bu sene durum farklı şekillenecek. Çin Kadınlar Voleybol Ligi’nde final serisinin uzaması sebebiyle transfer takviminin karışması bu transferin iptal olmasına neden oldu.

Vargas’ın forma giydiği Tianjin’in Şanghay’la oynadığı final serisinde durum 1-1’e geldi. Bu sonuçla üç olanın şampiyonluğa uzandığı Çin Ligi’nde en az iki maç daha oynanması garantilendi. Bu iki maçın 30 Ocak ve 3 Şubat’ta oynanacak olması sebebiyle Vargas’ın transferi yetişemeyecek.

Melissa Vargas resmen Malatyalı olduMelissa Vargas resmen Malatyalı oldu

TVF’nin açıkladığı takvime göre transferin son günü 31 Ocak olarak gözüküyor. Tianjin’le kontratı Çin’deki sezonun bitiş tarihine göre ayarlı olan Vargas için ise herhangi bir fesih ihtimali bulunmuyor. Bu nedenle 31 Ocak’taki transferin son gününe kadar serbest oyuncu statüsüne geçemeyecek milli oyuncunun Fenerbahçe’ye katılma ihtimali ortadan kalkıyor.

Vargas’a İstiklal Marşı’nı Ebrar öğretiyorVargas’a İstiklal Marşı’nı Ebrar öğretiyor

İtalyan basını: Bu ihtimal konuşuldu

Volley News muhabiri Alessandro Garotta’nın aktardığı bilgiye göre Fenerbahçe ve Vargas cephesi karşılıklı olarak bu ihtimali haftalar öncesinden düşünmüştü. Fenerbahçe’nin Vargas’ın milli oyuncu olması kozunu da kullanarak federasyondan muafiyet talebinde bulunması bekleniyordu, fakat güncel durumda sarı-lacivertlilerin bu konuda herhangi bir girişimi bulunmuyor. Vakıfbank ve Eczacıbaşı’nın konuya olumlu bakmayacak oluşları bu konuda bir adım atılmamasına sebep olarak gösteriliyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.