Mersin Büyükşehir Belediyesi Basketbol Süper Ligi’nde!

Türkiye Basketbol Ligi play-off final serisi dördüncü maçında Sigortam Net'i ağırlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi rakibini 83-72 mağlup ederek seride durumu 3-1'e getirdi ve Basketbol Süper Ligi'ne yükseldi.

Spor 1 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Türkiye Basketbol Ligi play-off finalini kazanan Mersin BŞB, gelecek sezon Basketbol Süper Ligi'nde oynama hakkı kazandı.

Türkiye Basketbol Ligi play-off final serisi dördüncü maçı Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Sigortam Net arasında oynandı. Evindeki maça seride 2-1 önde gelen Mersin temsilcisi Basketbol Süper Ligi bileti almak için parkeye çıktı.

Edip Buran Spor Salonu’ndaki maçın ilk çeyreği büyük çekişmeye sahne oldu ve 16-16’lık eşitlikle noktalandı. İkinci periyotta vites artıran Mersin ekibi devre arasına 42-34’lük üstünlükle gitmeyi başardı. İkinci yarıda da etkili oyununu sürdüren ev sahibi son çeyreğe 59-53’lük skor avantajıyla gitti. Final periyodunda üstünlüğünü koruyan Mersin Büyükşehir Belediyesi maçı 83-72 kazanıp seride durumu 3-1’e getirdi ve Basketbol Süper Ligi’ne yükseldi. Final serisinin en değerli oyuncusu Mersin ekibinden David Simmons seçildi.

10 yıl sonra Türkiye’de basketbolun en üst düzey ligine geri dönen Mersin ekibi 2018’de tamamen sonlandırdığı faaliyetlerinin ardından ersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (MSK) bünyesinde yeniden parkelere dönüp 2021-2022 sezonunda Türkiye Basketbol Ligi’ne çıkmıştı. Bu sezon ligi 60 puanla üçüncü sırada bitirip play-off oynamaya hak kazanan Mersin ekibi, çeyrek finalde Gölbaşı Belediyesi TED Ankara Kolejliler’i, yarı finalde de Gaziantep Basketbol’u eleyerek finale yükselmişti. Sigortam Net’i 3-1’le geçen Mersin ekibi gelecek sezon Avrupa’nın en büyük liglerinden biri olarak gösterilen Basketbol Süper Ligi’nde mücadele verecek.

Fenerbahçe, Beşiktaş'ı ikinci yarıda kırdıFenerbahçe, Beşiktaş’ı ikinci yarıda kırdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.