Potada Fenerbahçe’den Galatasaray’a farklı tarife

Basketbol Süper Ligi'nin derbi mücadelesinde Fenerbahçe, Galatasaray'ı ağırladı. Sarı-lacivertliler yeni başantrenörü Yakup Sekizkök'le ilk maçına çıkan ezeli rakibini 90-74'lük skorla mağlup edip liderliğini sürdürdü.

Spor 5 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Basketbol Süper Ligi’nin 19’uncu hafta mücadelesi derbiye sahne oldu. Ataşehir’de ezeli rakibi karşısında kazanıp liderlik koltuğunu korumak isteyen Fenerbahçe’ye karşı Galatasaray, çiçeği burnunda başantrenörü Yakup Sekizkök’le ilk maçından galibiyetle ayrılmak için parkeye çıktı.

İlk çeyreğin sonlarına doğru 8-0’lık seri yakalayan Galatasaray İsmet Akpınar’ın üçlüğüyle 19-16 öne geçti ve periyot bu skorla sona erdi. İkinci çeyrekte açılış sayıları Johnathan Motley’dendi. David McCormarck’le etkili olan sarı-kırmızılılar yeniden öne geçse de etkili oyununu sürdüren Motley üst üste sayılar bulup takımını 31-27 öne geçirdi. Bu bölümün ardından Buğrahan Tuncer’le etkili olan Galatasaray 8-1’lik bir seri yakalayarak tekrar skor üstünlüğünü ele aldı. Kanarya Melih Mahmutoğlu ile önde kaldı. Fenerbahçe çeyrek sonunda Scottie Wilbekin’den de üç sayılık isabet bulunca soyunma odasına sarı-lacivertlilerin 42-35 üstünlüğüyle gidildi.

Semih Kılıçsoy parlıyor, Kartal Trabzospor'u avlıyorSemih Kılıçsoy parlıyor, Kartal Trabzospor’u avlıyor

İkinci yarıya etkili başlayan ev sahibi ekip Sertaç Şanlı’dan bulduğu isabetlerle farkı çift hanelere tırmandırdı. Devamında Marko Guduric liderliğinde 7-0’lık seri yakalayan Fenerbahçe 17 sayılık üstünlüğe ulaşmayı başardı. Galatasaray 8-2’lik bir seri yakalayıp skoru eritse de son çeyreğe 61-50 sarı-lacivertlilerin üstünlüğüyle gidildi.

Son periyot Sadık Emir Kabaca’nın farkı tek hanelere indiren üçlüğüyle başladı. Bu bölümde Galatasaray’ın yeni başantrenörü Yakup Sekizkök teknik faulle cezalandırıldı. Sarı-kırmızılılar bir ara farkı yediye kadar indirip umutlansa da Nick Calathes önderliğinde Fenerbahçe üst üste hücumlardan skor üretmeyi başarıp rakibinin geri dönüş çabasını engelledi. Fenerbahçe evinde oynadığı derbiden 90-74’lük skorla galip ayrılan taraf oldu.

All-Star'da değişmesi gereken şey format değil kadrolardaki oyuncu sayısıAll-Star’da değişmesi gereken şey format değil kadrolardaki oyuncu sayısı

Kazanan tarafta Johnathan Motley 15 sayı – dört ribaunt, Scottie Wilbekin 14 sayı – dört asist’le oynadı. Fenerbahçe’nin Yunan oyun kurucusu Nick Calathes ise 12 asist ve 10 ribaunt ürettiği maçta double-double yaptı, beş sayıda kalarak triple-double yapma şansını kaçırdı. Galatasaray cephesinde ise Buğrahan Tuncer’in 12 sayı – yedi asist ve beş ribauntluk performansı yenilgiyi önleyemedi.

Bu sonuçla Fenerbahçe Anadolu Efes’in de kazandığı haftada hata yapmayarak liderliğini korudu. Galatasaray ise yeni koçu Yakup Sekizkök yönetiminde çıktığı ilk maçtan yenilgiyle ayrıldı ve bu sezon ligdeki 10’uncu mağlubiyetini yaşadı.

Basketbol Süper Ligi’nde günün diğer sonuçları şöyle.

Manisa BŞB – Tofaş, 91-89

Aliağa Petkim – Samsunspor, 93-83

Anadolu Efes – Bahçeşehir Koleji, 91-82

Curry 60 sayı atıyor, Warriors'a yetmiyorCurry 60 sayı atıyor, Warriors’a yetmiyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.