Filenin Sultanları, Kore karşısında ‘Uçuşa devam’ dedi

Spor 1 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Melissa Vargas ile birlikte 30 sayı alan Derya Cebecioğlu etkili bir oyun ortaya koydu.

Milletler Ligi ikinci etabında Türkiye, Almanya ve Sırbistan galibiyetlerinden sonra Kore’yi de 3-0 yenerek üçte üç yaptı. Filenin Sultanları’nın bu turdaki son maçını evsahibi ABD ile pazar 23.00’te oynayacak.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi’nin (VNL) ABD etabındaki üçüncü maçında Güney Kore ile karşılaştı. Antalya’daki ilk etası Filenin Sultanları, iki galibiyet, iki mağlubiyet almıştı. Almanya ve Sırbistan galibiyetlerinden sonra ritim kaybetmek istemeyen dünyanın bir numarası Türkiye’de Zehra Güneş hafif sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarıldı. Takım kaptanı Eda Erdem de değerlendirirken orta oyuncu olarak Aslı Kalaç ve Beyza Arıcı görev aldı.

Vargas Hava Yolları'nda 'ekonomi' yok! Son kurban SırbistanVargas Hava Yolları’nda ‘ekonomi’ yok! Son kurban Sırbistan

Teksas eyaletindeki Arlington kentinde Kolej Park Salonu’nda oynanan mücadeleye hızlı başladı. İlk dakikalardan itibaren üstünlüğünü rakibe kabul ettiren Türkiye sona doğru Kore’ye bir seri verse de setten 25-20 galip ayrıldı.

İkinci sette de Türkiye fırtına gibiydi. Beş sayılık seriyle öne geçen Filenin Sultanları Kore’ye hiç fırsat vermedi. Rakibin hücumlarda çok hata yapmasıyla fark giderek açıldı. Set 25-15 biterken Türkiye 2-0 öne geçti.

Üçüncü set ilk ikisinin aksine daha dengeli başladı. 13-13’ten sonra Kore üç sayılık seri yakalayınca Daniele Santarelli mola aldı. Mola sonrası seriyi yakalayan Filenin Sultanları’ydı. İlkin Aydın’ın servis turunda skor 16-16 olunca bu kez molaya giden Kore oldu. Ancak bu da Türkiye’yi durdurmadı. Seri beşi kadar çıktı. Setin sonunda üstünlüğü yine milliler ele aldı. seti 25-20, maçı 3-0 kazanan Filelin Sultanları böylece ikinci etapta üçte üç yaptı. Vargas ile Derya Cebecioğlu ikilisi 30 sayıya imza atarak maçın öne çıkan isimleri oldu.

Filenin Sultanları Kore galibiyeti sonrasi klasikleşmiş galisiyet pozunu verdi. Milliler, VNL’nin ABD etabını 2 Haziran’da (pazar) ev sahibiyle yapacağı karşılaşmayla tamamlayacak. Maç Türkiye saatiyle 23.00’te başlayacak.

Filenin Sultanları'na ABD dönüşü 'business' yolu açıldıFilenin Sultanları’na ABD dönüşü ‘business’ yolu açıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.