Erkek voleybolunda Avrupa Şampiyonası heyecanı başlıyor

İtalya, Bulgaristan, Kuzey Makedonya ve İsrail'in ev sahipliği yapacağı 2023 CEV Erkekler Avrupa Voleybol Şampiyonası bugün başlıyor. Türkiye, İsrail'in ev sahipliği yapacağı D Grubu'nda yer alıyor.

Spor 28 Ağustos 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Filenin Efeleri'nin de mücadele edeceği Avrupa Voleybol Şampiyonası başlıyor.

Voleybolda milli takım sezonunun büyük turnuvalarından 2023 CEV Erkekler Avrupa Voleybol Şampiyonası bugün başlıyor. Turnuvaya İtalya, Bulgaristan, Kuzey Makedonya ve İsrail olmak üzere dört ülke ev sahipliği yapacak. Filenin Efeleri, İsrail’in ev sahipliği yapacağı D Grubu’nda yer alacak.

Turnuva bu akşam 22.00’de A Grubu’ndaki İtalya-Belçika maçıyla başlayacak. Turnuvada 4 grupta 24 takım boy gösterecek. Gruplarında ilk 4 sırayı alan takımlar son 16 turuna yükselecekler. Çapraz eşleşme sonucunda belirlenecek son 16 eşleşmelerinde rakiplerine üstünlük sağlayan ekipler isimlerini çeyrek finale yazdıracaklar. Son 16 ve çeyrek final maçlarına İtalya ve Bulgaristan ev sahipliği yapacak. Yarı final ve final mücadeleleri ise İtalya’nın ev sahipliğinde oynanacak.

Bu bir ilk... Sosyal medya fenomeni Dilan Polat nasıl Fenerbahçe kadın voleybolunun yeni sponsoru oldu?Bu bir ilk… Sosyal medya fenomeni Dilan Polat nasıl Fenerbahçe kadın voleybolunun yeni sponsoru oldu?

 

Şampiyonanın grup maçları 28 Ağustos-6 Eylül tarihleri arasında oynanacak. Son 16 turu 8-10 Eylül, çeyrek finaller 11-12 Eylül, yarı finaller ise 14 Eylül’de yapılacak. Turnuvada üçüncülük ve final maçı 16 Eylül’de oynanacak.

Avrupa Altın Lig şampiyonu olduktan sonra Challenger Kupası’nda şampiyon olarak gelecek sene Milletler Ligi’nde boy gösterme hakkına erişen Filenin Efeleri, D Grubu’nda Fransa, Yunanistan, İsrail, Portekiz ve Romanya ile mücadele edecek.

İşte turnuvada gruplar:

A Grubu: Belçika, Estonya, Almanya, İtalya, Sırbistan, İsviçre

B Grubu: Bulgaristan, Hırvatistan, Finlandiya, Slovenya, İspanya, Ukrayna

C Grubu: Çekya, Danimarka, Karadağ, Hollanda, Kuzey Makedonya, Polonya

D Grubu: Fransa, Yunanistan, İsrail, Portekiz, Romanya, Türkiye

İşte Efeler’in grup aşamasındaki maç programı:

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.