Devler Ligi’nde sürpriz yok… Real Madrid şampiyon, Arda gülüyor!

İlk yarı Dortmund önünde zor anlar yaşayan Real Madrid, Sarı Duvar'ı ikinci yarıda bulduğu gollerle yıktı. Carlo Ancelotti'nin takımı 2-0'lık skorla bir kez daha Şampiyonlar Ligi'ni kazanırken Arda Güler kupayı kaldıran ilk Türk milli futbolcu oldu.

Spor 2 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Real Madrid Şampiyonlar Ligi'nde 15'inci kez zafere uzandı. Arda Güler maç sonu kupayı kaldırdı.

Şampiyonlar Ligi’nde sezonun en büyüğünü belirleyecek maç Borussia Dortmund ve Real Madrid arasında Wembley Stadı’nda oynandı. Sarı-siyahlılar 2013 yılında bu stadyumda kaybettikleri finalin kötü anılarını silmek, Los Blancos ise maçtan galip ayrılıp zafer sayısını 15’e yükseltmek için sahaya çıktı.

Maç başlar başlamaz sahaya giren taraftarlar yüzünden duraksama yaşandı. Yaklaşık üç dakikalık rötarın ardından final biraz geç de olsa başladı. Karşılaşmaya topa daha fazla hakim olarak başlayan taraf Real Madrid oldu ancak Borussia Dortmund da hızlı ataklarda daha fazla fırsata girişti. Brandt’la net bir fırsattan yararlanamayan Almanlar 21’inci dakikada Hummels’in savunma arkasına kaçırdığı Adayemi’yle karşı karşıya bir fırsat da yakaladı ancak genç futbolcu bu sezonki ilk Şampiyonlar Ligi maçına finalde çıkan kaleci Courtois’yı çalımlamaya çalışırken açısını kaybedip net fırsattan yararlanamadı. Devamında etkisini sürdüren sarı-siyahlıların Füllkrug’le bir topu da direkten döndü. Devrenin son anlarında Sabitzer’le bir kez daha gole yaklaşan Dortmund’a yine Courtois engel oldu. Los Blancos’un isabetli şut bile üretemediği ilk yarıda Almanlar da girdiği sayısız fırsatı gole çeviremeyince Londra’da soyunma odasına golsüz eşitlikle gidildi.

İkinci yarıya hem Ancelotti hem de Terzic oyuncu değişikliği yapmadan başladı. Soyunma odasından daha iyi dönen taraf ise Real Madrid oldu. Kroos’un duran topta gole yaklaştığı pozisyonda kaleci Kobel topu adeta doksandan çelip golü önledi. Devamında sağ bek Carvajal iki ayrı pozisyonda gol fırsatı yakalasa da bunları değerlendiremedi. Maçta bir saatlik dilim henüz geride kalmışken bu kez Dortmund tehlikeli geldi. Adayemi’nin soldan yaptığı ortaya Füllkrug çok sert bir kafa vuruşu yaptı ancak kaleci Courtois yine filelerini korumayı başardı. 70’te Vinicius’un orta şut karışımı içeri gönderdiği topa Bellingham yükseldi, Kobel de hata yapıp boşa çıktı ancak iki ismin de temas edemediği top az farkla dışarı çıktı. 74’te ise dev maçta sessizlik bozuldu. Kroos’un soldan kullandığı kornere ön direkte kafayı vuran Carvajal takımını şampiyonluk maçında 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra dağılan Dortmund’a karşı Real’in atak sıklığı çok arttı ancak Bellingham, Kroos ve Carvajal’in giriştiği çok net fırsatlarda kaleci Kobel inanılmaz kurtarışlar yaparak takımını maçta tuttu. İsviçreli kalecinin inanılmaz hamleleri ise 83’üncü dakikada yaşananlara yetmedi. Maatsen’in inanılmaz pas hatası sonrası rakip üçüncü bölgede topla buluşan Bellingham ceza sahası içindeki Vinicius’a pasını attı. Brezilyalı da karşı karşıya pozisyonda iyi bir vuruş yaparak final maçında takımı adına farkı ikiye yükseltip Los Blancos’u rahatlattı.

87’de Dortmund Malen’in soldan yaptığı ortaya kafayı vuran Füllkrug’le golü buldu ancak yardımcının kalkan ofsayt bayrağı Almanların az olan umutlarını da tamamen tüketti. Mücadelenin kalan diliminde Carlo Ancelotti oyuncu değişiklikleri yaparak oyunu soğuttu, Borussia Dortmund da her ne kadar yüklense de bir türlü golü bulamadı. Wembley’de son düdük geldiğinde eflatun-beyazlılar büyük sevinç yaşadı. Maçı 2-0 kazanan Real Madrid, Şampiyonlar Ligi’nde 15’inci kez zafere uzanan taraf oldu.

Arda Güler yedek kulübesinde başladığı maçta süre almadı. Borussia Dortmund’da oynayan Salih Özcan da müsabakada forma şansı bulamadı.

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Alman ekibi Borussia Dortmund’u 2-0 yenen İspanyol temsilcisi Real Madrid, şampiyon oldu. (Grafik: AA)

Şampiyonlar Ligi’ni kazanan ilk milli futbolcu Arda Güler!

Real Madrid’in yedek kulübesinde bulunan milli futbolcu Arda Güler Şampiyonlar Ligi’nde zafere uzanan ilk Türkiye A Milli Futbol Takımı oyuncusu oldu. Geçmişte bu kupayı milli formayı hiç terletmeyen Berkant Göktan’ın yanı sıra Alman Milli Takımı forması terleten üç isim; Mehmet Scholl, Emre Can ve İlkay Gündoğan da kazanmıştı.

Kroos, Modric, Carvajal ve Nacho tarihe geçti

Real Madrid’in üç veteran yıldızı Toni Kroos, Luka Modric, Dani Carvajal ve Nacho Fernandez bu zaferle birlikte kariyerlerinin altıncı Şampiyonlar Ligi zaferine ulaştılar ve böylelikle tarihte bu başarıyı en çok elde eden isimler oldular. İkiliyi beşer kez Devler Ligi’nde zafere ulaşan eski takım arkadaşları Cristiano Ronaldo ve Karim Benzema takip ediyor. Bu üç futbolcu haricinde altı defa Şampiyon Kulüpler Kupası kazanan bir isim daha var, Real Madrid’in 1956 ve 66 yılları arasında kazandığı ilk altı zaferde takımın bir ferdi olan Paco Gento.

Almanların az-biraz oynadığı, nihayetinde Real Madrid’in kazandığı bir finaldi…Almanların az-biraz oynadığı, nihayetinde Real Madrid’in kazandığı bir finaldi…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.