Aziz Yıldırım’dan bu kez de sağduyu çağrısı: Kararsızlar var, kavga istemiyorlar

Fenerbahçe başkan adayı Aziz Yıldırım seçime kısa süre kala önemli açıklamalar yaptı. Jose Mourinho ve Mario Branco hakkında konuşan Yıldırım sert demeçlere sahne olan kampanya sürecinin son günlerinde sağduyu çağrısında da bulundu.

Spor 7 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Aziz Yıldırım, Ali Koç'la görüntü veririm dedi, ama bir şartı var...

Fenerbahçe’de hafta sonu yapılacak başkanlık seçimi öncesi adaylardan Aziz Yıldırım TRT Spor’da katıldığı programda kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Jose Mourinho’nun takıma katılışı hakkında söz alan Yıldırım kazanmaları halinde sportif direktör Mario Branco’yla çalışıp çalışmayacağını da açıkladı. Seçim sonrası Ali Koç’la görüntü verebileceğini söyleyen Aziz Yıldırım bunu bir şarta bağladı ve sağduyu çağrısında bulundu. İşte Aziz Yıldırım’ın söylemlerinden konu başlıkları:

Ali Bey ‘Ben varken şampiyon yapmayacaklar’ dedi, oyuncuların moralini bozdu: “Altı senedir bir başarı yok. Ben çıkış yapmasam belki bu başarısızlık devam edecek. Bizim bu çıkışımızla bu ölü toprağı kalkmıştır diye ümit ediyorum. Sayın başkan Ali Bey çıkıp ‘Ben varken Fenerbahçe’yi şampiyon yapmayacaklar.’ dedi. Bu teknik ekibe, oyunculara ve taraftarlara bir mesaj oldu. Oyunculara moral bozukluğu oldu. O beraberlikler geldi. Olympiakos’a elendik. Kupayı alabilirdik. Fenerbahçe, kaliteli futbolculardan meydana gelmiştir. Şimdi iyi bir teknik adam geldi. Galatasaray’ı yeneceğiz dedim. 10 kişi kaldık, yine haksızlıklar, yendik.”

Fenerbahçe raydan çıktı: “Bu kongrenin sonunda Fenerbahçe’nin kazanmasını istiyorum. Ben bu kulübe 20 sene başkanlık yaptım. Sıfır olan mal varlığını, şimdi oynadıkları tüm tesisleri Aziz Yıldırım ve arkadaşları yaptı. Biz yapacağız dediysek yapmışızdır. Biz şampiyon yapacağız. Onun için geliyoruz. Fenerbahçe raydan çıktı, vagon devrildi. Başka yere gidiyor Fenerbahçe. Benim vaadim şampiyonluk, bunu diyebilen başka biri var mı?”

Kararsızlar var, kavga istemiyorlar: “Yüzde yüz kazanırız diyemeyiz ama kazanabileceğimiz ortada. Kararsız insanlar var, kavga istemiyorlar. Kazanırsam Ali Koç ile birlikte görüntü veririm ama bir şartla. 2018’deki gibi hakaretli konuşmalar yapmazlarsa kabul ederim. Üç haftadır ortaya çıkmam Fenerbahçe’ye ivme kazandırdı.”

Geçmişte hiçbir hocaya ‘Şunu oynat, bunu yap’ demedik: “Mourinho’nun işine karışırsanız kaçar gider. Geçmişte de biz hiçbir hocaya ‘Şunu oynat, bunu yap’ demedik. Biz kadroyu yaptık, biz yaptık veya beraber yaptık ve devam ettik. Başarısızlık varsa da hesabını sorduk. Benim öyle bir yetkim yok ya nasıl karışayım?”

Mourinho isterse Branco’yla devam ederiz: “Biz hocaya sen sportif direktör olarak kimi istiyorsan alabiliriz dedim. Biz seçilirsek Mourinho, Branco’yu isterse devam ederiz. Ayrılmak isterse bizim yapacağımız bir şey yok. Mourinho kimi isterse getiririz”

Eljif Elmas’ı ben aldım, borcumdan düş o zaman: “Altı yılda sporculara 194 milyon euro para harcadılar. ‘Satış var’ diyor, ne var satış? Eljif Elmas’ı ben aldım. Bütün oyuncuları sattılar daha ilk seneden. 50 milyon futbolculardan 2 milyon da basketbolculardan geldi. Sermaye artırımından 25 milyon geldi. Bunları düş o zaman benim borcumdan. Borç var, mal varlığı yok”

600 milyon euro borç hikaye: “O gün beni konuşturmadılar, etmediler. ‘Bak buradan üzülere gidersiniz’ demiştim o gün. Ben kaçmadım, kaçan adam bugün gelir mi? Borç 600 milyon falan tamamen hikaye! Gayrimenkul borcu karşılıyor. Borç 600 milyon madem, neden Bankalar Birliği ile 330 milyona anlaşma yaptınız? Demek ki Fenerbahçe’nin borcu bu”

Ceferin’e ‘En büyük şikeci UEFA’ dedim: “UEFA dediğin kim, ne? Bizim TFF’den ne farkı var sanki? Şimdiki başkan Ceferin benimle görüşmek istemişti, ‘En büyük şikeci UEFA’ dedim, kaldı böyle. ‘İstersen belgeleri göndereyim’ dedim, ‘Gönderirseniz iyi olur’ dedi.

Şekip Bey divan başkanıdır, saygı göstereceksiniz: “Bir dip dalgası var. Ne olur bilemiyorum, nasıl olur bilemiyorum… Biz kongreyi Şekip Bey’in yönetmesini istiyoruz. 2011’de gitti Metris’te bu kulüp için yattı. Bir tanesi gitsin 1 hafta yatsın bu kulüp için göreyim. Ben 186 seneyle yargılandım, bir gün boynumu eğmedim. Şekip Bey bunları yaşamış bir insandır. Divan Başkanı’na saygı göstereceksiniz”

Stadyum iki senede biter: “Nihat Özbağ, Alman bir firma ile bu stadın çalışmasını yapıyor. Bunu yapacağız. Normalde iki senede biter ama biz üç sene diyelim. İki tane alternatifimiz var, birincisi 60 bin oturma kapasitesi. Bir de Borussia Dortmund tribünü gibi ayakta seyirci alma, o zaman 65 bin”

Ali Koç açıkladı, seçilirse 'Atatürk' yazdıracakAli Koç açıkladı, seçilirse ‘Atatürk’ yazdıracak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.