Milli okçulardan Hırvatistan’da iki altın madalya

Klasik Yay Karışık Okçuluk Milli Takımı ve Makaralı Yay Karışık Okçuluk Milli Takımı, Avrupa Grand Prix'sinde altın madalya elde etti.

Spor 7 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Okçulukta göğüs kabartan zafer.

Mete Gazoz bundan üç yıl önce tarih yazdı. Okçulukta Türkiye’ye olimpiyat tarihindeki ilk madalyasını getiren Gazoz bunu altın madalya kazanarak başardı ve adını da tarihe altın harflerle yazdırdı. Bu başarının ardından Türk okçuluğu yıldan yıla yükselişini sürdürdü. Mete geçen sene dünya şampiyonu olduktan sonra bu sene de Avrupa şampiyonu oldu ve büyük üçlüyü tamamladı.

Ancak onun başarıları bununla sınırlı kalmadı. Takım arkadaşlarının başarısını yükselten Mete ve beraberindekiler Hırvatistan’da sahne aldılar.

Türkiye Okçuluk Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Hırvatistan’ın Porec kentinde düzenlenen Avrupa Grand Prix 1. Ayak yarışmasında Dünya Yenihayat ve Mete Gazoz’dan oluşan Klasik Yay Karışık Milli Takımı, finalde Almanya’yla karşılaştı. Rakiplerini 2-0 yenen Dünya-Mete ikilisi, altın madalyanın sahibi oldu.

Hazal Burun ve Emircan Haney’den oluşan Makaralı Yay Karışık Milli Takımı ise finalde Avusturya’yı, 151-151’lik eşitliğin ardından beraberlik atışları sonrası yenerek altın madalya kazandı. Emircan Haney, Batuhan Akçaoğlu ve Yağız Sezgin’den oluşan Makaralı Yay Erkek Milli Takımı ise finalde Avusturya’ya 234-232 yenildi. Milli takım gümüş madalya aldı.

Organizasyon 8 Haziran Cumartesi yapılacak bireysel müsabakalarla sona erecek.

Mete Gazoz yedi yıla 50 madalya sığdırdıMete Gazoz yedi yıla 50 madalya sığdırdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.