Ergin Ataman yine atıldı, Olympiakos yine kazandı: Pire’de olaylı maç

Yunan basketbolunun en büyük rekabeti yerel lig finalinde yaşanıyor. Olympiakos, ezeli rakibi Panathinaikos'u 92-86 yendi ve seride durumu 2-0 yaptı. Ergin Ataman tıpkı ilk maçın sonunda olduğu gibi bu maçın sonunda da oyundan ihraç edildi.

Spor 8 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Panathinaikos, seride ikinci maçı da kaybetti.

Yunanistan Basketbol Ligi’nde Olympiakos, final serisi ikinci maçında EuroLeague şampiyonu ezeli rakibi Panathinaikos’u ağırladı. Sezon başında Ergin Ataman’ı takımın başına getiren PAO, Oly’den kulüp efsanesi olma yolunda ilerleyen Kostas Sloukas’ı transfer etmiş ve büyük bir psikolojik üstünlük kurmuştu.

Bu üstünlüğü Kendrick Nunn eklemesiyle daha da kuvvetlendiren ekip EuroLeague’de 12 sene sonra Final Four yaptı ve 13 sene sonra kupaya uzandı. Yedinci yıldızı takan ekip lig macerasında da finalde ezeli rakibi karşısına çıktı. Ergin Ataman’ın öğrencileri ilk maçı kaybederken Ataman karşılaşma sonunda yoğun itirazları sonucu oyundan atıldı. Hakemler hakkında konuşan Ataman “Yunan Futbol Ligi’nde neden yabancı hakemler olduğunu anlıyorum aynısına basketbol liginde de ihtiyaç var” demişti. Bu açıklamaya karşı Olympiakos cephesinden kınama yanıtı gelmişti.

Fenerbahçe avantajı kaptı, Efes 'light' kaldıFenerbahçe avantajı kaptı, Efes ‘light’ kaldı

PAO’nun sahasındaki maçın ardından iki ekip bu kez Barış ve Dostluk Salonu’nda karşılaştılar. Olympiakos seyircisinin hıncahınç doldurduğu salonda üçüncü çeyrek itibariyle üstünlüğü eline alan Pire ekibi söz konusu avantajı bir daha hiç bırakmadı ve maç sonuna önde girdi. Bu anlarda Ergin Ataman, Canaan’la girdiği tartışma ve itirazları dolayısıyla hakemlerin teknik faul kararlarıyla beraber bir kez daha oyun dışında kaldı.

Bu süreçte Isiah Canaan’ın hem Ataman hem de Kostas Sloukas’la münakaşası dikkat çekti. Canaan, sezon başında 3 sene için 10 milyon dolar karşılığında PAO’nun yolunu tutan Sloukas’a para işareti yaptı. Sloukas, karşılaşmanın başında tribünlere Panathinaikos armasını göstermişti.

İkili uzun süre sahada ağız dalaşına girdi. Karşılaşmayı 92-86 kazanan Olympiakos seride durumu 2-0’a getirdi. Nigel Williams Goss 19 sayıyla etkili olurken Nikola Milutinov 17 sayı ve 9 ribauntla mücadele etti. Canaan 16, Alec Peters 15 sayıyla oynadı. PAO cephesinde Mathias Lessort 21 sayı ve 9 ribaunt yaparken Kendrick Nunn 13, Sloukas 12 sayı attı.

Jasikevicius haklı, final serisi şimdi başlıyorJasikevicius haklı, final serisi şimdi başlıyor

İki takım arasında serinin bir sonraki maçı 10 Haziran Pazartesi akşamı saat 21.15’te Panathinaikos’un sahasında oynanacak. Üç olanın kazanacağı seride Oly’nin ipi göğüslemesi için yalnızca bir galibiyete ihtiyacı var. Kırmızı-beyazlı ekip bu bir galibiyeti alabilirse Yunanistan Kupası ve Yunanistan Süper Kupası sonrası üçüncü kez ezeli rakibini alt edip yerel kupada zafer elde etmiş olacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.