Fenerbahçe’den müthiş inat: Seriyi Pire’ye taşıdılar

Fenerbahçe, Euroleague normal sezon lideri Olympiakos'u 73-69 yenerek seriyi 2-2'ye getirdi. Final Four'a kalacak takım Pire'de oynanacak karşılaşmadan sonra belli olacak.

Spor 6 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Play-off’a 8. sıradan giren Fenerbahçe, normal sezonun lideri Olympiakos karşısına serinin 4. maçına morali bozuk şekilde çıktı. 3. maçta son saniyede Solukas’ın attığı 3 sayılık basketle ev sahibi avantajı kaybedilmiş, takım moral olarak yıkılmıştı. Ancak Ülker Spor Salonu’nda aynı üçüncü maçtaki gibi muhteşem bir atmosfer yaratan taraftar vardı. İki takım, savunmada çok sert oynayarak rakibe kolay şansı vermedi. Kafa kafaya giden maçın ilk periyodu 18-17 sarı lacivertlilerin üstünlüğüyle sona erdi.

Salonda enerjiyi düşüren olay

ikinci 10 dakika birinci periyodun kopyasıydı. Takımlar birbirini top kaybına zorluyordu. O sırada bir Fenerbahçe taraftarının sarı lacivertlilerin koçu Itoudis’i taciz etmesi bir anda keyifleri kaçırdı. Salonda enerji düştü. Bundan yararlanan Yunan takımı soyunma odasına 1 sayı farkla 33-32 önde girdi.

Galatasaray, Efes, Fenerbahçe! Sloukas yine yaptı yapacağını...Galatasaray, Efes, Fenerbahçe! Sloukas yine yaptı yapacağını…

Üçüncü periyota Olympiakos daha iyi başladı ancak Fenerbahçe geri döndü. Son 10 dakikaya Yunan ekibi 49-48 önde girdi. Final periyodunda sahneye önce Nigel Hayes-Davis çıktı. Üst üste iki üçlüğü Olympiakos potasına gönderdi. Bu dakikalarda Yunan takımı McKissic ile Fenerbahçe’ye karşı koydu. ABD’li oyuncu maçın kopmasını engelledi. Son iki dakikada Fenerbahçe, Dorsey ve Pierre ile; Olympiakos ise McKissic’le üç sayılık isabetler buldu. Son 43 saniyede iki takımda birbirine sayı atma şansı tanımayınca karşılaşma 73-69 Fenerbahçe’nin üstünlüğüyle bitti. Maç bittikten sonra Fenerbahçe, hem voleybol hem basketbol takımının galibiyeti nedeniyle mesaj attı.

Itoudis: İnanılmaz bir atmosfer

Fenerbahçe koçu Itoudis, maçtan sonra yapılan basın toplantısında şunları söyledi: “Öncelikle takımımı ve taraftarları tebrik etmek istiyorum. İnanılmaz bir atmosfer vardı. Sağlam bir strateji ile oynadık. Bizim canımızı acıtacak oyuncuları olan bir takıma karşı iyi oynadık. İkinci şanslarda sorunlar yaşadık. Top kayıplarımız oldu. Rakibimiz iyi savunması olan bir takım. Hücumda doğru kararlar aldık. Atina’ya ölüm kalım maçına gidiyoruz. Yeni bir takım olmamıza rağmen iyi basketbol oynuyoruz. Bunlar kolay olmuyor.”

Itoudis, rakip takımın kilit oyuncularını iyi durdurduklarını söyledi.

Olympiakos’un çok kaliteli bir ekip olduğunu aktaran Itoudis, “Sizi her zaman kırma şansı olan bir takım. Birbirimizi karşılıklı tanıyoruz. Bir önceki maçta 72 sayıda kaldılar ama son saniyede üçlük attılar. Bugün Tyler Dorsey’nin 17 saniye kala atmaması gereken şut vardı. Bazı şeyleri hata yaparak öğreniyoruz” dedi.

Baztzokas: Pierre’in üçlükleri Fenerbahçe’ye güven verdi

Olympiakos Başantrenörü Georgios Bartzokas ise şöyle konuştu: “İki taraf için de çok zor maçtı. Oyuncuların normal formlarında oynayamaması hatalara sebep oldu. Pierre’in üçlükleri Fenerbahçe’ye özgüven verdi. Fenerbahçe’yi tebrik ediyorum. Salı günü kendi taraftarımızın önünde Dörtlü Final’e kalmaya çalışacağız.”

2-2 olan seride 5. maçı kazanan takım Kaunas’ta yapılacak Final Four’a katılacak. Son maç 9 Mayıs’ta Pire’deki Barış ve Dostluk Salonu’nda oynanacak.

Real Madrid, Partizan cehenneminden çıktıReal Madrid, Partizan cehenneminden çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.