2024 Afife Toto: Kim ödül alacak?

Afife Tiyatro Ödülleri yarın açıklanacak. Ödül heyecanı öncesi tiyatro yazarı ve gazetecilerden oluşan sekiz kişilik jüri tahminlerini açıkladı. 10Haber olarak bu tahminleri takdim ediyoruz.

Kültür Sanat 10 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

‘Oyun Çıkışı’ ekibi üç senedir tiyatro gündemini yakından takip eden tiyatro yazarlarına da sorarak bir ‘Afife Toto’ hazırlıyor. Türkiye’nin saygın tiyatro ödülü Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nin tüm kategorileri için katılımcılara ‘Sizce ödülü kim alır, peki sizce kim almalı?’ diye soruyorlar.

Bu sene de karmaşık ve takip etmesi yer yer çok yorucu olan tiyatro gündemini ciddiyetle ve titizlikle izleyen, kafa yoran ve düzenli yazılar, programlar, dosyalar hazırlayan sekiz isimden oluşan bir ekip oluşturdular: 10Haber’den Bahar Çuhadar, Oksijen’den Gülin Dede Tekin, Milliyet Sanat’tan Onur Şimşek, Şalom’dan Erdoğan Mitrani, Artfulliving’den Begüm Kakı, Kafa Dergi’den Emrah Akbaş, BantMag’den Hande Sönmez, KRT TV’den Hilal Solmaz.

Bu sene hem oyun ve yönetmen hem de oyuncu kategorilerinde hayli zorlu bir sınav bekliyor Afife jürisini. Afife Toto’daki tahmin ve tercihlerin çeşitliliği de bundan olsa gerek. Totoya katılan yazarların ortaklaştığı iki isim öne çıktı.

Biri Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu dalında sekiz üyenin de ‘almalı’ dediği Çağdaş Ekin Şişman. Şişman istos sahne yapımı Büyük Zarifi Apartmanı’ndaki Rum kadın (hem gençliğini hem yaşlılığını oynadığı) rolüyle izleyenleri etkileyen bir performans ortaya koymuştu.

Sekiz yazarın birden -birbirinden habersizce- ‘almalı’ dediği bir diğer isim ise Türkiye’de bu işi en hakkıyla yapan, yaratıcı gözü hakikaten de sınır tanımayan kukla/maske ve kostüm/dekor tasarımcısı Candan Seda Balaban. Dolkun Production yapımı ‘Çirkin’ için tasarladığı kostümlerle oyuncuları çarpıcı karakterlere çevirmişti.

Afife Toto’ya sosyal medyadan instagram/@oyuncikisi hesabından ulaşabilir, isterseniz kendi tahmin ve tercihlerinizi yazarak ‘oyuna’ dahil olabilirsiniz.

 

Afife adayları açıklandı: '39 Buçuk Basamak' 10 dalda adayAfife adayları açıklandı: ’39 Buçuk Basamak’ 10 dalda aday

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.