İstanbul Park ihalesinde yeni kiracıya verilen süre doldu, şartnameye göre fesih mümkün

İstanbul Park'ta yapılan ihale sonrası yüklenici firma değişmiş, ihale şartnamesine göre yeni kiracı Formula1 yarışlarını piste getirme yükümlülüğünü kabul etmişti. İmzalanan anlaşmaya göre bu koşulu yerine getirmek için verilen bir aylık süre doldu.

Spor 12 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
İstanbul Park'ın yeni kiracısına şart koşulan F1 yarışlarını getirme koşulunda zaman aşımı yaşandı.

Türkiye’nin en büyük spor tesisi olan ve geçmişte dokuz kez Formula 1’e ev sahipliği yapan İstanbul Park Pisti 2 Nisan günü yapılan ihaleyle Can Bilim Eğitim şirketi tarafından kiralanmıştı. Yüklenici firma ihaleyi alırken şartnamedeki Formula 1’i piste yeniden getirme koşulunu da kabul etmişti. İmzalanan evraklara göre Can Bilim Eğitim şirketinin bu koşulu bir ay içinde yerine getirmesi gerekiyordu. Kiracı firma ve taşınmaz sahibi Vakıflar Genel Müdürlüğü arasında 6 Mayıs tarihinde sözleşme imzalandı. O günden bugüne aradan tam 37 gün geçmesine karşın yarışın İstanbul’a gelmesi için henüz herhangi bir resmi sonuca ulaşılamadı.

Mevcut durumda anlaşmanın feshedilmesi ihtimali var. Şubat ayında kamuoyuna açıklanan ihale şartnamesindeki 6’ncı madde dikkat çekmişti. İlgili maddede “Sözleşme imzalandıktan sonra 1(Bir) ay içinde Formula-1 yarışlarının taşınmazımızda yapılmasına ilişkin anlaşma sağlanarak imzalanacak protokolün idareye bildirilmesi, bunun yapılmaması halinde sözleşmenin feshedilerek yatırılan teminatların idareye gelir kaydedilmesi” ifadesi yer almıştı. Bu koşul ihaleye girme niyeti olan birçok firma tarafından eleştirilmiş, bir ay içinde bu koşulun sağlanmasının imkansıza yakın olduğu belirtilmişti. İlgili maddeye göre yüklenici firmaya verilen bir aylık süre doldu ve ihalenin feshi için gerekli koşullar ortaya çıktı.

FIA sportif komisyonu üyesi Fatih Altaylı: Intercity'nin pisti boşaltması lazımFIA sportif komisyonu üyesi Fatih Altaylı: Intercity’nin pisti boşaltması lazım

Uluslararası Otomobil Federasyonu’nda (FIA) konsey üyesi olan Fatih Altaylı geçenlerde 10Haber’e verdiği demeçte ve devamında kaleme aldığı köşe yazısında pistin eski kiracısı Intercity’nin taşınmazı verilen süreden daha geç boşaltması sonucunda yarışları İstanbul’a getirme sürecinin aksadığını belirtmişti. Vakıflar Genel Müdürlüğü ya da Can Bilim Eğitim kurumundan konuya dair açıklama gelmezken sürecin nasıl işleyeceğine dair soru işaretleri kafa karışıklığı yaratmaya devam ediyor.

İstanbul Park'ta işletmeci nihayet değişti: Bu kez de 'Fetih ve Fatih' kavgası çıktıİstanbul Park’ta işletmeci nihayet değişti: Bu kez de ‘Fetih ve Fatih’ kavgası çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.