Atatürk Anıtı’na baltayla saldırmıştı: Ben Mesih’im

Atatürk Anıtı'na balta ile zarar verdikleri gerekçesiyle tutuklanan Yaşar Kılıçkaya’nın ifadesi ortaya çıktı. Kılıçkaya Hazreti İbrahim’i rüyasında gördüğünü, ona Mesih olduğunu söylediğini anlattı.

Gündem 19 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Kayseri’de Atatürk Anıtı’na balta ile zarar verdikleri gerekçesiyle tutuklanan Yaşar Kılıçkaya (59) ile yeğeni Zeynep Abdullah’ın (31) ifadeleri ortaya çıktı. Yaşar Kılıçkaya’nın Hazreti İbrahim’i rüyasında gördüğünü ve kendisine Mesih olduğunu söylediği belirtildi.

Kurban Bayramı’nın ilk günü olan 16 Haziran saat 11.30 sıralarında Kocasinan ilçesi Cumhuriyet Meydanı’nda Yaşar Kılıçkaya ile Zeynep Abdullah baltayla Atatürk Anıtı’na vurmaya başladı.

Meydanda görev yapan Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri iki şüpheliye müdahale etti. Ardından olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Dayı- yeğen oldukları belirlenen iki şüpheli gözaltına alındı, anıtta 13 balta darbesi tespit edildi. Yaşar Kılıçkaya ve yeğeni Zeynep Abdullah emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine kondu.

‘Ben Mesih’im’

Yaşar Kılıçkaya ile yeğeni Abdullah’ın ifadeleri ortaya çıktı. İfadede Yaşar Kılıçkaya’nın Hazreti İbrahim’i rüyasında gördüğünü ve kendisinin Mesih olduğunu söylediğini belirtti.

Zeynep Abdullah ise dayısı Kılıçkaya’yı ‘Mesih’ olarak gördüğünü söyledi. Yaşar Kılıçkaya ve yeğeni Zeynep Abdullah’ın ifadelerinde ayrıca “Hazreti İbrahim’in putları yıktığı gibi biz de yıkmak istedik. Pişman değiliz” dedi.

555 bin TL'ye kıyıp cumhurbaşkanı aday adayı olan Davut Turan: Mesih olduğumu anladım555 bin TL’ye kıyıp cumhurbaşkanı aday adayı olan Davut Turan: Mesih olduğumu anladım

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.