Hamit Altıntop: Semih Kılıçsoy mutsuz ama…

TFF Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop üçgün olarak fotoğraflanan Semih Kılıçsoy'dan Gürcistan maçında yıldızını parlatan Arda Güler'e; sakatlıkları bulunan İrfan Can kahveci'den, İsmail Yüksek'e bir çok konuda açıklamalarda bulundu.

Spor 20 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Altıntop, Semih hakkında konuştu.

A Milli Takım 2024 Avrupa Şampiyonası yolculuğuna gayet iyi başladı. Milliler zorlu maçta Gürcistan’ı 3-1 yendi. Goller jeneriklikti. Son dakika milli takımın kalesinde karambole sahne oldu. O karambolden çıkan top döndü, rakip kalede gole dönüştü. Böylece milliler tarihinde ilk defa bir turnuvaya üç puanla girdi.

22 Haziran akşamı 19.00’daki Portekiz maçına hazırlanan millilerde TFF Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop açıklamalarda bulundu. Altıntop maçtaki atmosferin çok değerli olduğuna dikkat çekerek “Turnuvada maçlar hep ortada gidiyor, 1-2 pozisyon fark yaratıyor. Gürcistan maçında da öyle oldu. Bizim takım olabilmemiz önemli. Saha içinde kompaktız. Yediğimiz golde de herkes topun arkasındaydı. Yediğimiz golde biraz dikkatsizlik vardı. Düzelteceğimiz çok şey var. Bir süreç içindeyiz. Genç bir takım olduğumuzun da altını çiziyoruz. Olumlu şeyler de var. Özgüvenimiz ve cesaretimiz fark yaratacaktır. Günün sonunda haklı bir galibiyet aldığımızı söyleyebilirim” dedi.

Arda Güler... Türkiye güler... Almanya'da galibiyet türküsüArda Güler… Türkiye güler… Almanya’da galibiyet türküsü

‘Arda konsantrasyonunu düşürmedi’

Mert Müldür’ün golünü kendisinin Kazakistan’a attığı gole benzeten Altıntop ikinci golün sahibi Arda Güler hakkında “Gösterdiği duruş ve karakter onu buralara getirdi. Bu durum formayı kapmasına da sebep oldu. İstemek çok önemli ama bedelini de ödemek lazım. Arda sakatlığına ve ilgiye rağmen konsantrasyonunun düşürmeden turnuvaya hazırlandı. Çok mutluyuz ve gururluyuz. Daha 19 yaşında. Oyun için de inişler ve çıkışlar olabilir. Ekip olarak bu iniş ve çıkışlara hazırlıklıyız. Arda’yı çok fazla anlatmamıza gerek yok. Yeteneği ortada. Onun futbola yaklaşımı da başarıyı getiriyor. Kendini geliştirmeye çalışıyor ve büyük resme bakıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Arda’nın Real Madrid’deki geleceği hakkında da Altıntop “Kulüp benimle de istişare etti. Yeteneğine inandılar. Orada en önemli kriter başarılı olmak ve kupalar kazanmaktır. Arda’da bu özellikler var. Bugün olmasa yarın kesinlikle o formayı kapacaktır. Toni Kroos takımdan ayrıldı. Arda ondan daha iyi işler yapabilecek potansiyele sahip” diye konuştu.

Altıntop ilk maçta yıldızlaşan ancak daha öncesinde hakkında soru işaretleri olan Samet Akaydin’le ilgili “Bazen inişler ve çıkışlar olabilir. Samet için ayrı bir parantez açmak istiyorum. Samet, tırmanarak buraya geldi. Adana Demirspor’daki performansı onu Fenerbahçe’ye götürdü. Sonra da Yunanistan’a transfer oldu. Orada da iyi performans gösterdi ama takımın performansı defans oyuncusunu etkiliyor. 1-2 defa hata yaptı ama futbolun doğasında bu var. Duruşu ve karakteri çok kıymetli. Samet’in bu performansı bizi şaşırtmıyor. Bu takımı ileri taşıyabileceğine inanıyoruz” dedi. Altıntop Portekiz maçını kazanarak gruptan lider çıkma yolunda devam etmek istediklerini aktardı.

Mert Müldür ve Arda Güler Mert Müldür ve Arda Güler “İlk maçların en iyi golü” ödülüne aday

‘Sagnol kadar olamıyoruz’

Montella’yla alakalı “Hocamızın ilk günden itibaren burayı benimsemesi ve mesai yapma şekli çok kıymetli. Düşüncelerini paylaşan ve bunu takıma yansıtan bir hoca. Birbirimiz için mücadele ediyoruz. Bunu korumamız lazım. Bunu sürdürülebilir bir hale getirmemiz lazım” derken Gürcistan Milli Takımı Teknik Direktörü Willy Sagnol’un milli oyuncularla ilgili görüşlerini değerlendiren Altıntop “Bütün oyuncularımıza sahip çıkmamız lazım. Willy Sagnol kadar olamıyoruz. Onları da tebrik etmek lazım. İyi bir süreç yaşıyorlar. Diğer maçlarını da heyecanla bekliyorum. Onlar da burada puanlar alabilir. Gürcistan maçında beni üzen bir şey var. Türk milletine rica ediyorum. Karşı takımın milli marşına saygı gösterelim ve ıslıklamayalım. Karşı taraftan da aynı duruşu bekliyoruz. Karşı taraf da saygıyı hak ediyor” değerlendirmesinde bulundu.

Altıntop Almanya’nın performansını değerlendirirken Wirtz, Musiala ve İlkay gibi isimlere dikkat çekti. Turnuvadaki goller ve oyuncularla ilgili görüşlerini belirten Altıntop “Shaqiri’nin İskoçya’ya golü inanılmazdı. Romanya’nın ilk attığı gol de güzeldi. Bizim kardeşlerimizin de golü güzeldi. Turnuva çok keyifli geçiyor. Ayrıca bizim oyuncular dışında Musiala’yı çok beğendim. Cesareti ve özgüveniyle inanılmaz bir şey ortaya çıkıyor. İtalya’da Barella inanılmaz bir orta saha” dedi.

İsmail Yüksek için de “İsmail’in burada olması çok değerli. İsmail’in elemelerdeki performansı bizi buraya getirdi ama onun geleceğini düşünmeliyiz. Onu hazırlıyoruz. Çalışmayı çok seviyor. Takımla idmana çıkıyor. Birkaç dakika da olsa süre alabilir. İrfan Can Kahveci de koşulara başladı. Gelecek günlerde topla idmana başlayacak. Grup maçlarında olmasa da sonraki turlarda umarım her oyuncu süre alır” diye konuştu.

Jose Mourinho'nun adamları: Agresif, bilimsel, tecrübeli...Jose Mourinho’nun adamları: Agresif, bilimsel, tecrübeli…

‘Geleceğime turnuva sonrası karar vereceğim’

Altıntop 18 Temmuz’da yapılacak TFF seçimiyle ilgili “18 Temmuz’da seçim olacak. Devam etmem turnuvaya bağlı değil. Kendi kararımı almalıyım. Turnuvadan sonra bu kararımı değerlendireceğim” değerlendirmesinde bulundu.

Dünya Arda Güler'i arıyor! Çılgınlık...Dünya Arda Güler’i arıyor! Çılgınlık…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.