MHP’li Yalçın’dan Özel’e ziyaret salvoları: Kenar mahalle dedikoduları üretiyor

MHP Milletvekili Yalçın yaptığı yazılı açıklamayla CHP'yi, ama ondan önce Özgür Özel'i topa tuttu. Özel'in normalleşme adımı için MHP'yi ziyaret ettiğini söyleyen Yalçın 'kenar mahalle dedikoduları üretiyor' dedi.

Siyaset 20 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Semih Yalçın.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın yazılı bir açıklama yaptı, CHP’yi topa tuttu. CHP lideri Özgür Özel’in ‘dümene geçtiğini’ söyleyen Yalçın yerel seçimlerden bu yana CHP’nin El Nino benzeri bir siyaset kasırgası altına girdiğini söyledi. “CHP politika ummanında oradan oraya sürüklenmekte, boyundan büyük dalgalarla boğuşmaktadır” diyen Yalçın CHP’lilerin telaşlı olduğunu çünkü kaptanlarının acemi, tayfalarının bilgisiz olduğunu ileri sürdü. Kaygı ve korkuya yenildikleri için de gemiyi kurtaracak tedbirler yerine yanlış adımlar attıklarını savunan Yalçın “CHP yönetimi, ne yapacağını bilmeden hem kendi camiasına hem de topluma büyük bir endişe, dehşet ve vehim havası yaymaktadır. Yandaş basın da sahilden attığı çığlıklarla, CHP’yi yönetenlerin karmaşık hislerini kamçılayıp kaşıyarak psikolojik olumsuzlukları büsbütün artırmaktadır. CHP korku ve vehimlerinin esiri olmuştur. Özgür Özel CHP’nin başında sakil ve eğreti durmaktadır. Bu gidişle Özgür Efendi gemisini batıran kaptan olacaktır” dedi.

CHP’nin Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan çıktığını ve DEM Parti ile iş birliği yaptığını öne süren Yalçın CHP’nin milletin çıkarlarını değil teröristlerin ve bölücülerin haklarını savunan bir parti haline geldiğini söyledi. “Özgür Özel’in CHP’si şehitlerimizin yakınlarına, Diyarbakır annelerine değil şer cephesindeki Demirtaş’a, Kavala’ya, FETÖ’cülere servis yapmaktadır. Koca CHP ülkeyi bölmek ve parçalamak isteyenlerin avukatlığını yapma derekesine indirilmiştir. Atatürk’ün kuruluş temeline Türk milliyetçiliğini harç olarak koyduğu CHP ‘azınlık ırkçılığı’, ‘etnik milliyetçilik’, ‘mikromilliyetçilik’ yapan, terör örgütü acentesi bir partinin yol arkadaşı konumuna getirilmiştir” diyen Yalçın bunun CHP’nin akıbeti için kıyamet alameti gibi olduğunu söyledi.

CHP yönetiminin yerel seçimler sonrası iktidar rüyasından bir türlü uyanamadığını ileri süren Yalçın sözlerini şöyle noktaladı:

“Yerel seçim rüzgarının verdiği regülatörsüz voltaj CHP’nin devrelerini yakmıştır. Normalleşme adı altında sergilenen anormallikler CHP’nin pençesinde düştüğü siyasi anomalinin tezahürüdür. CHP’yi çaptan düşüren anomali MHP korkusunu, MHP endişesini ve vehmini de beslemektedir. CHP yandaşı solcu medya da partinin güdümünde, etkisindedir. Körle yatan şaşı kalkar misali CHP yönetimiyle aynı refleksleri gösteren solcu basın da MHP ile yatıp MHP ile kalkmaktadır. Şimdi de eski fotoğraflar üzerinden bir ‘silah’ polemiği başlatılmıştır. MHP; CHP ve yandaş basın tarafından hem normalleşmeye karşı gibi gösterilmekte hem de anormal bir MHP korkusu ve vehmi körüklenmektedir. Esasen CHP açısından normalleşmenin ne demek olduğunu tarif eden de bilen de yoktur. Normalleşme mevhumu temelsiz ve soysuz bir kavram olarak dillere dolanmıştır. Bu yolla MHP’yi yıpratacağını sanan CHP aslında kendi ayağına kurşun sıkmaktadır. Dün sizin genel başkanınız MHP lideri Sayın Devlet Bahçeli’yi sözde normalleşme sloganıyla ziyaret etmedi mi? Taraflar görüşmeden olumlu intibalarla ayrılmadı mı? Demek ki acemi kaptan Özgür Efendinin derdi başkaymış. Gayesi üzüm yemek değil, bağcıyı dövmekmiş. Nitekim Özgür Özel normalleşme adı altında önce kapı kapı gezmekte, sonra da gezdiği kapılarla ilgili kenar mahalle dedikoduları üretmektedir. Özgür Efendi hem siyasi liderlerle temas kurmakta hem de onları seviyesizce karalamaktadır.”

Ak Parti, MHP ile iş birliğini 'Suç ortaklığı' olarak niteleyen Özgür Özel'e kızmışAk Parti, MHP ile iş birliğini ‘Suç ortaklığı’ olarak niteleyen Özgür Özel’e kızmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.