Los Angeles Lakers, koçluk görevine JJ Redick’i getiriyor

ESPN'in haberine göre NBA Batı Konferansı ekiplerinden Los Angeles Lakers, yeni sezonda koçluk görevine JJ Redick'i getiriyor. Anlaşma dört yıllık olacak.

Spor 21 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
JJ Redick, Lakers'ın koçu oluyor.

Los Angeles Lakers, geçtiğimiz sezonu NBA’de play-off ilk turunda Denver Nuggets’a elenerek bitirdi. Ekip, 2022-23 sezonu başında koçluk görevine gelen Darvin Ham’le yollarını seri bittikten birkaç gün sonra ayırdı.

Koç arayışına giren Lakers için ilk aşamada James Borrego, Kenny Atkinson ve JJ Redick gibi isimler öne çıktı. Takımın en büyük yıldızı LeBron James’in JJ Redick’le bir podcast yapmaya başlaması ve ikilinin yakın arkadaş olmalarından ötürü o ihtimal daha yakın görünüyordu. Ancak ESPN geçtiğimiz haftalarda Connecticut Üniversitesi ile beraber kolej ligi NCAA’de üst üste iki şampiyonluk yaşayan koç Dan Hurley ile görüşmelerin son aşamaya geldiğini yazdı. Lakers, Hurley’ye altı yıl için 70 milyon dolar teklif etti. Ancak Hurley bu teklifi geri çevirdi.

Hal böyle olunca Lakers yeniden diğer adaylara döndü. Bu adaylardan JJ Redick’le anlaşma noktasına geldiler. Yine ESPN’in haberine göre taraflar bir süredir devam eden görüşmelerin sonucunda dört yıllık anlaşmaya vardılar. The Athletic’ten gelen bilgilere göre Lakers, Redick’i uzun vadeli bir koç olarak görüyor. Kulüp son dört yılda üçüncü kez koç değişikliğine gitti. Frank Vogel, 2021-22 sezonu sonrası gönderilmiş yerine Darvin Ham gelmişti. Bu kez de JJ Redick’e fırsat verildi.

Redick 18 sezonluk uzun NBA kariyeri sonrası yorumculuk yapmaya başlamış ve bir süredir de LeBron James’le en fazla dinlenen podcast programlarından birinde içerik üretmeye başlamıştı. Redick daha oyunculuk dönemlerinden podcast içerikleri üretiyor ve ilgiyle takip ediliyordu. Genç isim artık koçluk kariyerine adım atıyor.

NBA'de şampiyon Boston CelticsNBA’de şampiyon Boston Celtics

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.