Sporda perşembe mesaisi: Nikola Jokic üçüncü kez MVP!

Spor dünyasında perşembe günü de dolu dolu geçti. NBA'de MVP ödülü sahibini buldu. Futbol, basketbol ve diğer spor dallarında yaşanan gelişmeler...

Spor 9 Mayıs 2024
İşte spor dünyasından öne çıkan haberler.

NBA’de play-off heyecanı sürerken sezonun en değerli oyuncusu ödülü de sahibini buldu.

Nikola Jokic üçüncü kez MVP seçildi

Sırp yıldız Nikola Jokic NBA’de bir kez daha en değerli oyuncu seçildi.

NBA’de 2023-24 sezonunun en büyük ödülü açıklandı. Denver Nuggets’ın yıldız uzunu Nikola Jokic normal sezon MVP’si seçildi. Son dört sezonda üçüncü kez bu ödüle layık görülen Sırp uzun farklı ülkelerden 100 spor yazarı ve yayıncının katıldığı oylama sonucu unvanını kazandı. MVP sıralamasında Shai Gilgeous-Alexander ve Luka Doncic’i geride bırakan Jokic süper yıldızların olduğu bir kulübe de girdi.

NBA tarihinde üç ve daha fazla MVP ödülü kazanan dokuzuncu oyuncu olan Jokic 2020-2021 ve 2021-2022 sezonunun ardından yine ligin en değerlisi seçildi. Geçmişte Kareem Abdul-Jabbar altı, Michael Jordan ve Bill Russell beş, Wilt Chamberlain ve LeBron James dört, Larry Bird, Magic Johnson ve Moses Malone ise üçer kez MVP seçilmişti. Nikola Jokic normal sezonu 26,4 sayı, 12,4 ribaunt ve 9 asist ortalamalarıyla tamamladı, 68 kez double-double ve 25 defa da triple-double yaptı.

Şampiyonlar Ligi finalinde Türk derbisi: Bir ilk olacakŞampiyonlar Ligi finalinde Türk derbisi: Bir ilk olacak

New York evini korudu

NBA’de Doğu Konferans play-off yarı final serisi ikinci maçında New York Knicks, Indiana Pacers’ı 130-121 mağlup etti ve seride durumu 2-0’a getirdi. Knicks’te Jalen Brunson 29 sayı üretti, Donte DiVincenzo ise 28 sayılık katkı sağladı. Öte yandan OG Anunoby 28 sayı üretirken Josh Hart 19 sayı, 15 ribaunt, 7 asist üretti. Isiah Hartenstein 14 sayı, 12 ribaunt, 8 asistle galibiyete katkı sağladı. Pacers’da Tyrese Halliburton 34 sayı üretti öte yandan TJ McConnell 10 sayı ve 12 asistle double double yaptı ancak bu performanslar galibiyete yetmedi. New York, ev sahibi avantajını koruyarak Indiana’ya gitti.

Charlotte’ın yeni koçu Charles Lee

Hornets’in yeni koçu belli oldu.

Steve Clifford’la sezonun sona ermesiyle beraber yollarını ayıran NBA Doğu Konferansı ekibi Charlotte Hornets koç Charles Lee ile anlaştı. Boston Celtics’te Joe Mazzulla’nın baş asistanı olarak görev yapan Lee lig çevresinde dikkat çekiyordu. 39 yaşındaki Lee Hornets’le 4 senelik sözleşme imzaladı. Genç koç Boston’a gitmeden önce Milwaukee Bucks’ta Mike Budenholzer’ın yardımcısı olarak beş sezon geçirmişti. Lee 2021’de şampiyon olan takımın koç ekibinin parçalarından biriydi. Geçen sezonu 21 galibiyet ve 61 mağlubiyetle bitiren Charlotte Hornets, LaMelo Ball ve Brandon Miller gibi yıldızların çevresinde yeni bir kadro inşa ediyor. O inşaatın baş mimarı artık Lee olacak.

Caterina Bosetti VakıfBank’ta

Geçen sezonu kupa alamadan tamamlayan ve hayal kırıklığı yaşayan VakıfBank yeni sezon kadro yapılanması kapsamında transferlerini sürdürüyor. İstanbul ekibi son olarak 30 yaşındaki smaçör Caterina Bosetti’yi kadrosuna kattı. 1.79 boyundaki tecrübeli isim son dört sezonu Igor Gorgonzola Novara takımında geçirmişti. Daha önce Modena, Osasco, Villa Cortese gibi takımlarda da forma giyen İtalyan 2014-15 sezonunda da Galatasaray’da mücadele etmişti. Öte yandan Oyuncunun babası Guiseppe Bosetti ve annesi Franca Bardelli de 2017-2022 yılları arasında VakıfBank altyapısında antrenör olarak görev yapmıştı.

Beşiktaş’tan sakatlık açıklaması

Beşiktaş sağ kanat bölgesinde görev alan iki futbolcusunun sağlık durumu hakkında açıklama yayınladı. Ernest Muçi’nin golüyle Türkiye Kupası’nda finale yükselen ekipte Rachid Ghezzal ve Milot Rashica’nın sakatlıkları ortaya çıktı. Beşiktaş’tan yapılan açıklamada “Futbol A Takımımızın MKE Ankaragücü ile oynadığı müsabakada sağ uyluk arka adalesinde ağrı hissettiği için oyuna devam edemeyen futbolcumuz Rachid Ghezzal’ın Acıbadem Altunizade Hastanesi’nde yapılan MR görüntülemesinde sağ uyluk arka adalesinde (semitendinosus) kas tendon bileşkesinde gerilme ve ödem saptanmıştır. MKE Ankaragücü maçında sol uyluk üst iç kısmında ağrı hisseden oyuncumuz Milot Rashica’nın Acıbadem Altunizade Hastanesi’nde yapılan MR görüntülemesinde, sol uyluk üst iç adalesinde (pectineus) gerilme ve ödem saptanmıştır” dendi.

Beşiktaş’ta sakatlığı bulunan iki oyuncu hakkında açıklama.

UEFA’dan Galatasaray’a kötü haber

Galatasaray UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Sparta Prag’a 4-1 yenilerek Avrupa’ya veda ettiği maçta Okan Buruk’a iki maç men cezası verildi. Okan Buruk dışında karşılaşmada kırmızı kart gören Kaan Ayhan bir maç, performans analisti Serhat Doğan saldırı nedeniyle üç maç men cezası verilmişti. Galatasaray bu kararlar sonrası UEFA’ya itiraz etti ancak temyiz kurulu cezaları onadı.

Premier Lig’de sezon ödüllerinin adayları belirlendi

İngiltere Premier Lig’de 2023-2024 sezonunun en iyi oyuncu ve teknik direktör kategorilerinde adaylar belirlendi.

Sezonun en iyi oyuncusu ödülü için  Manchester City’den Erling Haaland, Phil Foden, Arsenal’dan Martin Odegaard, Declan Rice, Chelsea’den Cole Palmer, Liverpool’dan Virgil van Dijk, Newcastle United’dan Alexander Isak ve Aston Villa’dan Ollie Watkins aday gösterildi.

En iyi teknik direktör kategorisinde ise Pep Guardiola (Manchester City), Mikel Arteta (Arsenal), Unai Emery (Aston Villa), Jurgen Klopp (Liverpool) ve Andoni Iraola (Bournemouth) aday oldu.

Taraftarlar ve futbol uzmanlarının katılacağı oylamanın ardından sezonun en iyi oyuncusu 18 Mayıs Cumartesi, yılın en iyi teknik direktörü ise 21 Mayıs Salı günü belli olacak.

Jorginho bir sezon daha Arsenal’da

Arsenal, Jorginho ile yola devam etti.

Premier Lig kulüplerinden Arsenal orta sahada oynayan futbolcusu Jorginho ile bir sezon daha kontrat uzattı. Jorginho 2022-23 sezonunun ortasında Chelsea’den Arsenal’a transfer oldu. Londra ekibi İtalyan orta saha için 11.3 milyon euro’yu gözden çıkarmıştı. Aynı transfer döneminde Moises Caicedo’yu kadroya katmaya çalışan bu transferi bitirememiş ve alternatif olarak Chelsea’nin kadroda düşünmediği deneyimli isme yönelmişti. Geçen yaz transfer döneminde adı Türk kulüpleriyle de anılan oyuncu takımda kalmıştı. Bu sezon toplam 35 maçta forma giyen oyuncu bir gol ve iki asistle oynadı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.