Denver, Lakers’a karşı ilk servisi kırdırmadı

NBA Batı Konferansı final serisi başladı. Denver Nuggets, sahasında ağırladığı Los Angeles Lakers’ı 132-126 yendi ve seride öne geçti.

Spor 18 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Nikola Jokic önderliğindeki Denver, seride 1-0 öne geçti.

NBA’de konferans finalleri başladı. İlk maçta Batı Konferansı’nın normal sezon lideri Denver Nuggets, sezonu 7. sırada tamamlayan Los Angeles Lakers’ı ağırladı. Ev sahibi ekip maça hızlı bir giriş yaptı, çok geçmeden fark çift hanelere yükseldi. İlk çeyreğin ikinci yarısından itibaren Lakers dengeyi sağladı ve farkın açılmasını önledi. Çeyrek 37-25 bitti.

Ja Morant akıllanmıyorJa Morant akıllanmıyor

İkinci çeyrek iki takım adına da tutuk başladı ancak ilk beşlerin sahaya dönmesiyle beraber yeniden ritim bulan Denver Nuggets, Nikola Jokic ve Jamal Murray önderliğinde farkı açtı. Devre 72-54 sonuçlandı. İkinci yarı Denver’ın istediği gibi başladı ve isabet oranı düşmeden devam etti, fark bir ara 20 sayının üzerine çıktı. Ancak Lakers toparlandı ve son çeyreğe girerken farkı 14’e indirmeyi başardı.

Son çeyrekte pota altı savunmasında vidaları sıkan Lakers, rakibinin isabetli dış şutlarına cevap verdi. 3.30 dakika kala fark 3 sayıya kadar düştü ve son 1 dakikaya aynı farkla girildi. LeBron James, kritik anda 3 sayılık atışla maçı eşitlemeye çalıştı ancak başaramadı. Denver üstünlüğünü korudu ve maçı 132-126 kazandı.

Rekor satış: 6 milyar dolarlık takımRekor satış: 6 milyar dolarlık takım

Denver’da Jokic maçı 34 sayı, 21 ribaunt ve 14 asistle tamamladı. Jamal Murray 31, Kentavious Caldwell-Pope eski takımına karşı 21 sayı attı. Lakers’ta Anthony Davis 40 sayı, 10 ribaunt, LeBron James 26 sayı, 12 ribaunt ve 9 asist üretti ancak mağlubiyeti önleyemediler.

Seride ikinci maç perşembeyi cumaya bağlayan gece 3.30’da yine Denver’ın evi Ball Center’da oynanacak.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.