Efsane basketbol koçu Bob Knight 83 yaşında hayatını kaybetti

Kolej basketbolu efsanelerinden, birçok yıldız yetiştiren ve 900’den fazla galibiyeti olan koç Bob Knight 83 yaşında yaşamını yitirdi.

Spor 3 Kasım 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Bob Knight, hayata gözlerini yumdu.

Kolej basketbolunun efsanesi ve Şöhretler Müzesi (Hall of Fame) üyelerinden Bob Knight 83 yaşında hayata gözlerini yumdu. Ailesinden yapılan açıklamaya göre Knight uzun yıllardır çeşitli hastalıklarla uğraşıyordu ve nisan ayından beri durumu ağırdı.

Knight bundan 59 sene önce Army takımına koç olduğunda 24 yaşındaydı ve 1. Klasmanda koçluk yapan en genç isim olmuştu. Başarılı antrenör ismini Indiana’da duyurdu ve burada 3 ulusal şampiyonluğun yanı sıra 29 sezonun 24’ünde takımını ulusal turnuvaya taşımayı başardı. Indiana’nın başında 661 galibiyet alan Knight’ın bu derecesi hala okul rekoru. Knight önderliğindeki Indiana takımı 1976’daki şampiyonluğu namağlup kazanmayı başardı. Ayrıca koç, 1984 yılında Los Angeles’taki Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya alan ABD takımının da koçluğunu yaptı.

Aşırı bir karakter olarak bilinen, General lakabıyla anılan, sahaya sandalye fırlatmaya varana kadar birçok ikonik anı uzun ve başarılı kariyerine sığdıran Knight, 83 yaşında yaşamını yitirdi.

Lakers seriyi bozdu, Clippers’ı geçti... Alperen'li Rockets Hornets'e şans tanımadıLakers seriyi bozdu, Clippers’ı geçti… Alperen’li Rockets Hornets’e şans tanımadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.