Tuğba Danışmaz böyle isyan etti: Atatürk kızıyım

Türk atletizminin yıldızlarından Tuğba Danışmaz, kazandığı başarılara rağmen vücudundaki dövmeler nedeniyle bir kesimin tepkisini çekmişti. Tuğba hakkında olumsuz yorumlar yapan o kesime genç sporcudan yanıt geldi.

Spor 21 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Tuğba'dan kendisi hakkında yorumlara yanıt.

Tuğba Danışmaz Türk atletizm tarihinde önemli başarılara imza attı. Danışmaz, geçtiğimiz sene Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak ses getirmişti. Tuğba bu başarısını açık havada sürdürdü. İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda yarışan Tuğba, Türkiye’yi temsil ederek gümüş madalya kazandı.

Tuğba 74 yıl sonra bu şampiyonada bir atlama kategorisinde madalya kazanırken kadınlarda bir ilki başararak adını tarihe altın harflerle yazdırdı. Paris’te de Türk bayrağını temsil edecek Enka sporcusu Tuğba Danışmaz, söz konusu başarıları sonrası, vücudundaki dövmeler ve tarzı nedeniyle rahatsız edici yorumlarla karşılaştı.

Atletizmde tarihi Tuğba Danışmaz yazdıAtletizmde tarihi Tuğba Danışmaz yazdı

Geçen sene sansüre maruz kaldı

Geçen yıl Avrupa şampiyonu olduktan sonra başarısını 6 Şubat depreminden etkilenen depremzedelere adayan Tuğba’nın fotoğrafını blurlayan bir sosyal medya kullanıcısı “İster yobaz deyin ister gerici deyin dinci deyin. Ben bu şekilde kazanılan şampiyonluğu da kabul etmiyorum. Şimdi çağdaşlar diyecek tesettürle mi katılsın. Ya kardeşim her şeyin bir adabı var külotla böyle olmaz” demişti. Kullanıcıya tepki yağmıştı.

Bu yıl da yaşadığı gümüş madalya sevincini sosyal medyadan paylaşan Tuğba’ya rahatsız edici yorumlar geldi. Yine dövmelerini ve tarz tercihini eleştiren yorumlarla karşılaşan Tuğba, kişisel sosyal medya hesabından bu yorumlara yanıt verdi.

Tuğba Danışmaz, yaptığı paylaşımda şu sözlere yer verdi: “Küçük bir açıklama; Yazdıklarınızı, söylediklerinizi, duyduğum duymadığım konuşmalarınıza olabildiğince sessiz kalmaya özen gösterdim ama ben ne kadar sustuysam siz o kadar konuştunuz. Suskunluğumu zayıflık sandınız ve acımasızca eleştirilerde bulundunuz. Beni yaptığım İşten, vücudumdan, kıyafetimden, dövmelerimden mensup olduğum dinden haddiniz hakkınız olmadığı halde bir annenin evladı olduğumu unutup insan olduğumu unutup yerden yere vurdunuz. Kadın düşmanını erkekler sanırdım ama aranızda hemcinslerim de varmış. Siz bir baltaya sap olamamışken, eliniz bi yerinizde televizyon karşısında otururken ben tek ortak noktamız şanlı bayrağımızı temsil edip elimden gelenin en iyisini yapmakla meşguldüm bunun anlamının ne kadar büyük olduğunu daha kavrayamamış sizlerin aciz, kıskanç, fesat ve İğrenç yorumlarına maruz kalıyorum çünkü tek başarınız bu. Ben bu işi bu şekilde yapacağım ne kadar zorunuza gittiği zerre umrumda değil beğenseniz de beğenmesiniz de ben ATATÜRK KIZIYIM.”

Enka sporcusu Tuğba, 14.57’lik derecesiyle Türkiye rekorunu elinde bulunduruyor. Daha önce de 14.52 ile bu rekoru elinde bulunduran genç isim, Balkan Şampiyonası’ndan Avrupa Şampiyonlarına kadar 19 yaşından itibaren birçok etkinlikte Türkiye’yi başarıyla temsil etti. Ancak Tuğba, son büyük başarısı Avrupa ikinciliğinden sonra aşağıdaki sosyal medya yorumlarından kaçamadı.

Tuğba yukarıda görünen benzer yorum ve mesajların ardından söz konusu açıklamayı yapmak zorunda kaldı. Paris’teki olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil edecek genç sporcu, X hesabından yaptığı paylaşımda takipçilerinden ve destekçilerinden büyük destek gördü.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.