Meksika’nın en büyük yıldızlarından Rafa Márquez hayatıyla Netflix’e konuk oluyor

David Beckham, Pele, Maradona ve artık Rafael Márquez Álvarez... Bu isimler futbol dünyasının yıldız oyuncuları evet ama başka bir ortak özellikleri daha var. Hepsi hayatlarıyla Netflix'e konuk oldu. Son isim Meksika'nın yıldız ismi Márquez Álvarez.

Kültür Sanat 22 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Futbolla biraz ilginiz varsa Meksika’nın bu spor için ne kadar önemli bir ülke olduğunu bilirsiniz. Hatta biraz daha derin bir ilginiz varsa ülke tarihinin tartışmasız en iyi oyuncularından Rafael Márquez Álvarez’in ismini de anmadan duramazsınız. 

“El Káiser de Michoacán/Michoacán’ın Kaiser’”, “El Duque de Catalunya/Katalunya Dükü” veya “Rafa” olarak anılan Márquez, yirmi yıldan fazla süren fırtınalı bir kariyere sahipti. Dört ülkede yurtiçi ve yurtdışı şampiyonluklar kazandı. Arka arkaya beş Dünya Kupası turnuvasında Meksika milli takımının kaptanlığını yaptı.

Ve Rafa ilham veren kariyeriyle şimdi de sporcu belgeselleri kervanının en yeni üyesi olmaya hazırlanıyor. Carlos Armella tarafından yönetilen ve gazeteci León Krauze tarafından yazılan bir belgesel Netflix’te ekranlara gelecek. Böylece Alvarez, ‘Maradona In Mexico’, ‘Pelé’ ve ‘Beckham’dan sonra  bir sporcuya ve kariyerine odaklanan futbol merkezli belgesel kütüphanesinin bir parçası olacak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by De Los (@delosangelestimes)

Avrupa’daki ihtişamlı günlerine geçmeden önce genç defans oyuncusunun Meksika kulübü Atlas FC ile olan kısa ama çok önemli görevinden başlayarak Márquez’in kariyerine mercek tutacak. AS Monaco ile Fransa’nın Ligue 1’inde oynayan ve şampiyonluk kazanan ilk Meksikalı futbolcu oldu. FC Barcelona’da Márquez bir kez daha tarih yazdı ve UEFA Şampiyonlar Ligi’ni kazanan Meksika kökenli ilk oyuncu oldu.

Bunun yanı sıra futbolcunun kariyerindeki yıkıcı anlar ve tarihe not düşen yenilgiler de izleyicilere hatırlatılacak.  Ayrıca film Márquez’in kendi profesyonel futbol kariyerini oğlunu onun ayak izlerini takip etmeye iten babası Rafael Márquez Esqueda ile olan ilişkisini de es geçmeyecek. Yıldız futbolcu babasının da bu belgeselin bir parçası olmasını ““Babam çok önemli bir insandı, kim olduğumun bir direğiydi. Babamdan öğrendiğim en önemli şeyin disiplin olduğunu düşünüyorum” sözleriyle anlatıyor.

‘Rafa Márquez: El Capitán’ tarihinde Netflix semalarına inecek. Gözümüz Euro2024’teyken futbol sevdalılarına duyurulur…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.