Netflix’ten Çernobil’e Fukuşima dizisiyle cevap geldi

Netflix'in Japonya yapımı dizisi 'The Days', Fukuşima'da meydana gelen nükleer kazaya odaklanıyor. Sekiz bölümlük dizi, pek çok ülkede en çok izlenen yapım olmayı başarırken sıklıkla da HBO'nun 'Çernobil' dizisiyle kıyaslanıyor. Dizi yaklaşık iki haftadır dijital platformda izlenebiliyor.

Kültür Sanat 15 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
'Netflix yapımı 'The Days' dizisi sekiz bölümden oluşuyor.

Netflix, 2011’de meydana gelen depreminin en tartışmalı konusunu ekranlara taşıdı. Japonya’da 11 Mart 2011’de meydana gelen deprem sonrası bölgede bulunan Fukuşima Nükleer Santrali’nde hasar ve sızıntı yaşanmıştı. Netflix yapımı ‘The Days’, Çernobil’den sonra yaşanan bu en büyük nükleer kazayı ekranlara taşıdı. 1986 sonrası yaşanan en tehlikeli nükleer kaza olan Fukuşima’yı konu alan dizi şimdiden HBO yapımı ‘Çernobil’ ile kıyaslanıyor.

Netflix, Fukuşima’nın hikâyesini anlatıyor

Netflix, Mart 2011’de meydana gelen Tohoku Depremi ve hemen ardından peşi sıra yaşanan tsunami ile nükleer kazayı anlatan ‘The Days’ ile son dönemdeki en dikkat çekici işlerinden birine imza attı. Gerçek bir felâket senaryosunun birebir yaşanmasını konu edinen dizi sıklıkla HBO’nun 2019 yapımı dizisi ‘Çernobil’ ile kıyaslanıyor.

Fukuşima Nükleer Santrali’ndeki yakıt çubuklarının deprem sonrası erimeye başlamasıyla meydana gelen kaza, büyük çevre felaketine neden olmuştu. Felaketin izleri günümüzde dahi henüz tam olarak silinebilmiş değil. Netflix yapımı ‘The Days’, bu korkunç kazanın oluşumu ve sonrasında yaşananları ekrana taşıyor. Sekiz bölümlük dizi, görsel açıdan tatmin edici seviyelerde olsa da eleştirmenlere göre ‘Çernobil’in sanatsal yapısından uzak olduğu görüşünde.

Netflix’in Japon yapımı dizisi, yine de konu hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için iyi bir seçenek. ‘The Days’ Başta Japonya olmak üzere Kanada gibi pek çok ülkede kısa sürede en çok izlenen Netflix yapımı olmayı başarmış durumda.

İstanbul'dan Ludovico Einaudi geçtiİstanbul’dan Ludovico Einaudi geçti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.