Tahiroğlu yine gururlandırdı: Bu sefer Kore’den ödül aldı

Şubat ayında Moskova'dan ödülle dönen bale dünyasının yükselen değerlerinden balerin Nilay Tahiroğlu bu sefer de Kore'de düzenlenen yarışmada ikinci oldu ve gümüş madalya kazandı.

Kültür Sanat 23 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Ankara Devlet Opera ve Balesi balerini Nilay Tahiroğlu bale dünyasının yükselen değerlerinden. Uluslararası yarışmalarda dereceler elde ederek sürekli adından söz ettiriyor. Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te düzenlenen Uluslararası Dans Yarışması’nda birincilik kazanmıştı. Sonra şubat ayında Moskova’da yapılan Uluslararası Bale Yarışması’nda yetişkin kategorisinde ikinci seçilmişti.

Tahiroğlu en son 10-14 Haziran’daki 6. İstanbul Uluslararası Bale Yarışması’nda Büyükler Kızlar kategorisinde birinci olmuştu.

20 yaşındaki genç balerin başarılarına bir yenisini ekledi. Güney Kore’de düzenlenen 17. Kore Uluslararası Bale Yarışması’nda ikinci oldu ve gümüş madalya kazandı.

Jüri başkanlığını Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk’ün üstlendiği yarışma 20-23 Haziran tarihleri arasında Güney Kore’nin başkenti Seul’da düzenlendi. 500 dansçının katıldığı yarışmada Tahiroğlu ikinci oldu ve gümüş madalya almaya hak kazandı. Tahiroğlu ödülünü Tan Sağtürk’ün elinden aldı.

10 yaşından beri bale yapıyor

2013 yılında, ortaokul birinci sınıfa Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Bale Bölümü’nde okumaya başlayan Tahiroğlu “Konservatuvara girme fikri ise daha önce altı-yedi yaşlarımda başladığım jimnastik kursundaki hocamın yönlendirmesi ile oldu. O küçük yaşımda fark etmesem de aşık olacağım bir mesleğe ilk adımımı daha 10 yaşında attım. İlk birkaç sene tabii ki baleyi anlamakta ve yapmakta zorlandım. Daha sonra işin gerçekten içine girince artık gerçek ve büyük bir tutkuyla baleye bağlanmış oldum” diyerek bale macerasını anlatmıştı.

Halen Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Bale Anasanat Dalı üçüncü sınıf öğrencisi olan Tahiroğlu’nun hedefi dans ederek kendisinden sonraki kuşaklara örnek olmak.

Bir gurur da dansçı Nilay Tahiroğlu'ndan: Moskova'daki bale yarışmasından ödül aldıBir gurur da dansçı Nilay Tahiroğlu’ndan: Moskova’daki bale yarışmasından ödül aldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.