Aspendos’un tarihi atmosferinde La Bayadere yankılandı

30. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde sona doğru. 4 Eylül'de başlayan festivalde önceki gece Ludwig Minkus'un bestelediği ünlü bale eseri La Bayadere İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelendi. Aspendos'un tarihi atmosferinde gerçekleşen festival 21 Eylül'de sona erecek.

Kültür Sanat 18 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

30. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali önceki gece özel bir gösteriye ev sahipliği yaptı. Antik tiyatrodaki buluşmada Ludwig Minkus’un bestelediği sevilen bale eseri ‘La Bayadere’ sahnelendi. İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen gösteriye ilgi büyüktü. Marius Petipa’nın büyük beğeni toplayan koreografisi İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin sanatçılarının performansıyla sanatseverlerden büyük alkış aldı.

Şef Zdravko Lazarov yönetiminde İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde Aspendos Opera ve Bale Festivali kapsamında sahnelenen ‘La Bayadere’in dekor tasarımı Efter Tunç, kostüm tasarımı Gülden Sayıl ve ışık tasarımı da Önder Arık imzası taşıyor. Ayşem Sunal Savaşkurt’un sahneye koyduğu, bale repertuvarının en büyük eserlerinden biri sayılan üç perdelik başyapıt, aşk ve entrika yüklü büyülü atmosfere sahip. Eser Hindistan’da geçen konusuyla aynı zamanda romantik ve klasik dönem bale eserleri arasında da köprü niteliğinde kabul ediliyor.

Aspendos Opera ve Bale Festivali’nde sona doğru

4 Eylül’de başlayan festivalin açılışında İtalyan besteci Giuseppe Verdi’nin ünlü eseri ‘Aida’ sahnelenmişti. Ardından 8 Eylül’de Mustafa Kemal Atatür’ün de çok sevdiği opera eserlerinden biri olan Puccini’nin başyapıtı ‘Tosca’ antik tiyatroyu dolduran sanatseverlerin beğenisine sunulmuştu. 13 ve 14 Eylül’de ise Aspendos’un tarihi atmosferinde Rus besteci Çaykovski’nin sevilen eseri ‘Kuğu Gölü’ balesi sahnelendi.

30. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali’nin kapanışı için özel bir buluşmaya ev sahipliği yapacak. Festival, 21 Eylül’de orkestra şefi Tolga Atalay Ün yönetimindeki Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde Devlet Opera ve Balesi solist sanatçılarının seslendireceği Gala Konseri ile sona erecek. Gecede opera tarihinin klasikleşmiş aryaları sanatseverlerle buluşacak.

Al Di Meola Akbank Caz Festivali için geliyorAl Di Meola Akbank Caz Festivali için geliyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.