Bodrum Bale Festivali’ne Bollywood’dan konuk

Bodrum'da Navdhara Hindistan Dans Topluluğu'nun sahnelediği 'A Passage to Bollywood' gösterisi sanat severlerin beğenisini topladı. 20: Uluslararası Bodrum Bale Festivali kapsamında Bodrum Kalesi'nde gerçekleşen gösteriye sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

Kültür Sanat 13 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Hint topluluğu gösterisiyle büyük beğeni topladı.

20. Uluslararası Bodrum Bale Festivali tüm hızıyla devam ediyor. Kentin tarihi kalesinde gerçekleşen etkinliklerin önceki gece konuğu Hindistan’dan gelen ünlü topluluktu. Navdhara Dans Topluluğu’nun ‘A Passage to Bollywood”un adlı gösterisi, sanatseverlerden büyük beğeni topladı.

Bodrum Kalesi’nde, sanatseverlerin karşısına ilk kez çıkan ve geleneksel Hint müzikleri ve güncel şarkılar ile sahneye adeta bir Bollywood filmi yansıtan Navdhara Hindistan Dans Tiyatrosu, performansı alkışları topladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye’nin ilk ve en uzun ömürlü bale festivali olma özelliği taşıyan etkinlik dizisinin uluslararası konuğu olan topluluk gösterisinde Hint dansları, yoga, meditasyon gibi yerli figürler ile güçlü batılı dans tekniklerinin bir araya getirdi. Gösterinin koreografisini Ashley Lobo üstlendi.

Bodrum’a uluslararası konuk

İlgiyle takip edilen 20. Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nde  Navdhara Hindistan Dans Topluluğu’nun sahnelediği ‘A Passage to Bollywood’ gösterisi, turneleri kapsamında daha önce sergilendiği İsrail, Bahreyn, Güney Afrika, Kanada, Tayvan, Meksika, Çin, Fransa, Birleşik Arap Emirlikleri gibi dünyanın farklı yerlerindeki seyirciler tarafından büyük ilgi görmüştü.

20. Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nin bir diğer yabancı konuğu ise İspanya’dan. Yarın akşamı İspanyol Flamenko Dans Topluluğu’nun sergileyeceği ‘Woman By Aarón Vivancos’ adlı eser sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Kadınlık konusundan yola çıkılarak; şefkat, cesaret, güç, sevgi, umut ve neşeyi sahneye taşıyan performansın koreografisi Aarón Vivancos’a, müzikleri  Aarón Vivancos ve Gonzalo Garcia’a ait.

Mahallenin sert abisi James Hetfield 60 yaşındaMahallenin sert abisi James Hetfield 60 yaşında

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.