Aşiret lideri Nihat Karaaslan’a iki yıl içinde ikinci silahlı saldırı

Aşiret lideri Nihat Karaaslan'a 2022 yılında suikast girişiminde bulunulmuştu. Karaaslan bu kez evine giderken silahlı saldırıya uğradı ve ağır yaralandı.

Gündem 3 Temmuz 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Nihat Karaaslan.

İş insanı Nihat Karaaslan adı kamuoyu tarafından dört yıl önce gözaltına alınınca bilinir oldu. “Hanım Ağa” lakabıyla tanınan Güniz Akkuş’un Sedat Peker’i tehdit ettiği olay sonrası Peker’in şikayetinin ardından düzenlenen operasyonda gözaltına alınanlardandı. Ancak Karaaslan’ın Peker’e karşı tavrı bu operasyon sonrasında sosyal medyada da bilinir olmuştu. Son olarak sosyal medya hesabından son dönemlerde Sedat Peker aleyhinde paylaşımlar yapmasıyla dikkat çekiyordu. Karaarslan “Eli kirli, kendi kirli mafya bozuntusu Sedat Peker’e çocukları doğum günü güzellemesi yapmış” demişti.

Karaaslan Bingöl’de tanınan bir isim ve iddiaya göre kalabalık bir aşiretin de lideri. Karaaslan’ın adı iki yıl önce yine haberlere konu olmuştu. Sabah’ın haberine göre; Karaaslan Ankara’daki ofisinin çıkışında silahlı saldırıya uğramış ve son anda kurtulmuştu. Sıkılan kurşunlar arabasına isabet etmişti. Karaarslan’ın adliyeye giderek şikayetçi olduğu ve savcılığın talimatıyla açılan soruşturma kapsamında Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü çalışma başlatmıştı. Organize polisi suikast girişiminde bulunan dört kişiyi tespit edip gözaltına almış, zanlıların çift plaka kullandığı ortaya çıkmıştı.

Karaaslan’a yine saldırı düzenlendi. Ankara’da 2 Temmuz’daki olayda Karaaslan ve beraberindeki Cengiz A. eve gitmek üzereyken kapısında bekleyen bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Vücuduna üç kurşun isabet eden ve kanlar içinde yere yığılan Karaarslan’a ilk müdahale olay yerine gelen 112 ekipleri tarafından yapıldı. Gazi Hastanesi’ne kaldırılan ve ameliyata alınan Nihat Karaarslan’ın hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Cengiz A.’ ise Bilkent Şehir Hastanesi’nde tedavi altında.

Saldırganın kimliği tespit edildi. Uzun bir süre Karaaslan’ın evinin önünde kendisini beklerken güvenlik kameralarında görülen bir kişinin silahlı saldırının ardından olay yerinden koşarak uzaklaştığı saptandı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Sinan Ateş cinayetini suikast çetesine rapor eden fotoğraf: ‘Görev tamam’ pozuSinan Ateş cinayetini suikast çetesine rapor eden fotoğraf: ‘Görev tamam’ pozu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.