Erden Timur’dan bomba itiraflar: Icardi alınmayacaktı, Fred ve Szymanski’yi alamadık

Galatasaray'ın Sportif A.Ş. eski başkanvekili Erden Timur flaş açıklamalar yaptı. Wilfried Zaha'nın kontratı hakkında söyledikleriyle gündeme oturan Timur, Fred ve Szymanski'yi alamadıklarını itiraf etti, Icardi'yle ilgili bomba itirafta bulundu.

Spor 4 Temmuz 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Erden Timur'un Zaha hakkında söyledikleri tartışma yarattı.

Süper Lig’de sezonu şampiyon tamamlayan Galatasaray’da başarılara karşın sular durulmuyor. Kemerburgaz’daki yeni tesislerinde takım sezonu açsa da tesislerin henüz hazır olmadan futbolcuların antrenmana çıkarılması taraftarın eleştirilerine sebep oldu. Emin Bayram’ın transfer olduğu iddiası camiada ortalığı karıştırdı. Genel kurul öncesi Florya arazisi üzerinden muhalefet söylemlerin sertliğini artırdı. Tüm bunlar yaşanırken sarı-kırmızılı kulübün eski yöneticisi Erden Timur, Fatih Altaylı’nın YouTube programına konuk oldu.

“Ben spor yöneticiliğini hiç bilmiyordum. Yönetime girerken gayrimenkul projelerini takip edeceğimi düşünüyordum. Başkan ‘Futbol ile ilgilenir misin?’ dedi. Ben Avrupa futbolunu izlerim, çok severim ama yapmak başka bir şey. 3-4 gün direndim ama sonra başkanın şeyiyle başlamış olduk. Yönetsel tecrübeyle kendimce bir şey yapmaya çalıştım. Benim belki Galatasaray’a katkım ne olmuştur? Hayal edebilmeyi, bunun için mücadele edilebileceğini göstermek olabilir. Benim en önemli görevim listedeki oyuncuları ikna etmekti. Bu çok önemli konu, karşı taraf samimiyeti bekler. Değer görmek ve vermek gibi” diyen Timur, Wilfried Zaha’nın kontratıyla ilgili sosyal medyayı karıştıran bir açıklama yaptı. Timur “Zaha çok istenen bir transferdi. Onu belirteyim. Palace Zaha’ya 10.8 milyon euro maaş önermişti, oyuncu bize geldi. Çünkü artık şampiyon olmak istiyordu. İmza dahil 7-8 milyon euroya geliyor yıllığı Zaha’nın. Başka takımlardan daha yüksek teklif almasına rağmen 2 milyon daha düşük rakama bizi kabul etti” dedi.

Galatasaray Zaha’yı transfer ederken Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) oyuncunun 2.33 milyon euro imza parası, 4.35 milyon euro da maaş alacağını açıklamıştı.

‘Fred ve Szymanski’yi alamadık’

Fenerbahçe’nin transfer ettiği iki futbolcu; Fred ve Szymanski hakkında da konuşan Timur “Szymanski ve Fred’i istedik ve alamadık doğrudur. Bonservis bedeli ödemek için harcama limitimiz yoktu. Szymanski ile kiralık anlaşmaya çalışıyorduk” dedi.

‘Icardi alınmayacaktı’

Mauro Icardi’nin Galatasaray’a transferinde önemli rol oynayan, Arjantinli yıldızın takıma katılmasının ardından da birebir ilişkiyle yıldız oyuncuyla ciddi dostluk kurduğu bilinen Erden Timur “Neredeyse Mauro Icardi alınmayacaktı bile, ‘ne de olsa Seferovic var, çok iyi santrfor’ diye” dedi.

‘Falcao’ya sponsor oldum’

Kulüple yaptığı sponsorluk anlaşmalarına ilişkin de Timur şöyle dedi:

“Sponsorluk gelirlerini kendi lehine kullandı söylemlerini asla kabul etmiyorum! Ben Galatasaraylıyım ve Galatasaray’a asla zarar vermem. Yöneticiler kasa kolaylığı yapar ve sonrasında parasını alır. Ben sadece sponsorluklarla kulübe karşılıksız para vermişimdir. Yıllardır Galatasaray içindeyim ve hakkım olmasına rağmen takım uçağına binmedim. Bunlar sonra laf olmasın diye titiz oldum. Falcao transferinde sponsor oldum, Falcao’nun elini bile sıkmadım. Ortada görünmek istemedim. Böyle sponsorluklar olabiliyor. Aslında bunlar bağıştır ve bunlardan kendime hiçbir yarar beklemedim. Futbolcularla yapılan sözleşmeler gereği verilen evler var, mutabakat yapamıyoruz. Galatasaray’dan bir para talebim olamaz, asla da olmaz.”

Galatasaray'da Florya kavgası yeniden hararetlendiGalatasaray’da Florya kavgası yeniden hararetlendi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.