Hatay’daki 515 metre uzunluğundaki duvar Guinness’e aday

Hatay'ın Samandağ ilçesindeki balıkçı barınağında 515 metre uzunluğundaki duvara çizilen resimlerin Guinness Rekorlar Kitabı'na girmesi için başvuru yapıldı.

Kültür Sanat 4 Temmuz 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Hatay’ın Samandağ ilçesindeki Çevlik Balıkçı Barınağı duvarlarında resim çalışması başlatıldı. 515 metre uzunluğundaki duvara Mustafa Kemal Atatürk’ün yanı sıra Yeşilçam’ın sevilen karakterleri, dünya sinemasından önemli portreler, çizgi film karakterleri ve deniz canlılarının yer aldığı siluetler resmedildi. Dokuz ayda tamamlanan duvar resimleri Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından ölçülerek Guinness Rekorlar Kitabı’na geçmesi için başvuru yapıldı.

Yeşilçam ve Türk müziğinin efsaneleri duvarlara resmedildi.

Hatay’ın tanıtımına katkı

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Samandağ Kaymakamlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının işbirliğinde geliştirilen projeyle bölge turizmine de katkı sağlanması hedefleniyor. Projede ziyaretçilere nostaljik temalar ve popüler kültür imajlarıyla eğlenceli ve öğretici bir deneyim sunuluyor.

Nino Varon: Caz festivali Türkiye şartlarında cesaret isteyen bir başlangıçtıNino Varon: Caz festivali Türkiye şartlarında cesaret isteyen bir başlangıçtı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.