Ender Saraç’tan nasıl özür dilenecek?

6 Temmuz 2024

Ender Saraç hakkında berbat söylentiler olan skandal geçen yıl patladığında bu köşede Saraç’ın söylenenleri yaptığına inanmadığımı ve sonunda gerçeğin ortaya çıkacağını ben yazmıştım.

Sonunda geç de olsa beklediğim gerçekleşti ve Saraç tahmin ettiğim gibi hakkındaki tüm suçlamalardan aklandı ve beraat etti. 

Ama tabii ki olan oldu, benim son derece düzgün bir insan olarak tanıdığım Saraç yapılan akıl almaz suçlamalar nedeniyle arada büyük yara aldı ve akıl almaz bir sosyal infazla karşılaştı. 

Şimdi yıllar harcanarak oluşturulan bir marka isme yapılan bu tahrip kampanyasının nasıl telafi edileceği ve ondan nasıl özür dileneceği bence düşünülmeli.

Skandal patladığında ben bu köşede yeterince ifade edemedim ama Saraç hakkında söylenenlerin İstanbul gece aleminde yankıları o günlerde hayli fazla olmuştu.

Beslenme ve diyet uzmanı olduğundan Ender Saraç’ın İstanbul gece yaşamındaki birçok insanın ve özellikle kadınların hayatına bir dokunmuşluğu vardır. Bu yüzden suçlamalar ortaya çıkınca ben dahil birçok insan şaşırdık şok olduk. Söylenenlere inanmamakla birlikte Saraç’ın bu işten nasıl çıkacağını doğrusu o günlerde fazla  göremiyorduk.

İlk önce olayı bilmeyenlere veya unutmuş olanlara bir hatırlatmak için ne olup bittiğini yazmak zorundayım. 

Ender Saraç’ın oğlu M.S. 5 Aralık 2023’te öğrenim gördüğü okuldaki öğretmenlerine babasından cinsel istismar gördüğünü söyledi. Öğretmenleri ve okul idaresi tutanak tutarak M.S.’nin bu iddiasını polise bildirdi. M.S. babam beni istismar etti iddiasını olay için soruşturma açıldığında Çocuk İzleme Merkezi’nde (ÇİM) verdiği ifadede de tekrar etti.

Soruşturmanın ardından Ender Saraç hakkında “çocuğun cinsel istismarı” suçundan 22.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 

Gerçi Saraç’ın eşinin öfkesini bir şekilde oğlanı yönlendirip çıkarmaya çalıştığı şüphesi baştan itibaren vardı ama dava yine de açıldı.

M.S. mahkemede psikolog eşliğinde verdiği ifadede ise babası Ender Saraç’a kızdığını, ona ders olsun diye bu iddiaları uydurduğunu, babasının kendisini zorla duşa sokmadığını ve herhangi bir cinsel eylemine maruz kalmadığını söyledi.

Saraç’ın avukatı Altın Mimir de “Bu yargılamanın en büyük mağdurları müvekkilim ve müşterek çocuktur. Müvekkilim boşanma davası açtıktan hemen sonra ortaya delil yaratmak için çocuk kullanılmıştır. Müvekkilim maddi ve manevi olarak çok mağdur olmuştur. Suçu işlemediği sabit olup bu iftiradan kurtulması ile hakkında beraat kararı verilmesini talep ederim” diye konuşmuştu.

Sonuçta Ender Saraç oğluna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti. Dediğim gibi Saraç karar duruşmasında son sözünde “Bu suçu asla ve asla işlemedim. Bir komploya kurban gittim” dedi. Mahkeme heyetinin suçu işlemediğinin sabit olması gerekçesiyle Ender Saraç’ın beraatine karar verdiği anlaşıldı.

Söylentilere zaten hiç inanmamıştım ve bu süreçte gönlüm daima Saraç’tan yanaydı ama yine de mahkeme kararıyla içim çok rahatladı. Hakkındaki söylentilere inanmış olanların ve linç kampanyasına katkıda bulunanların ondan nasıl özür dileyeceklerini görmek için bekliyorum şimdi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.